'Paravion' no. 4
'Paravion' no. 4 C. Zanders

Expositie ‘PARAVION’ in Pieters & Bloklands

12 november 2021 om 16:12 Lokaal Deel je nieuws

Vanaf deze week is de expositie ‘PARAVION’ te zien in de expositieruimte van het Pieters & Bloklands Gasthuis. Er hangen daar werken van de zusters Catherine en Jos Zanders.

Naar het verhaal uit het boek “ PARAVION” van de schrijver Hafid Bouazza heeft Catherine enkele scènes naar eigen verbeelding op het doek geschilderd, die helaas nog steeds erg actueel zijn...

Catherine en Jos Zanders, beiden geboren in het voormalig Nederlands-Indië, zijn autodidact. Door zelf onderzoek en cursussen te volgen in het schilders avontuur ontdekten ze wat ze  allemaal met olieverf, krijt, pen, pastel en mes konden doen. Sommige werken vertellen de kijker een verhaal; andere dagen de kijker uit zèlf een verhaal te bedenken. Beide kunstenaars zijn geïnteresseerd in culturen, en vooral in de mens achter die culturen. In deze expositie is dat terug te vinden in de portretten en tafereeltjes.

De expositiecommissie van St. Pieters en Bloklands Gasthuis locatie Davidshof biedt Amersfoortse kunstenaars een podium om hun kunst aan andere Amersfoorters te laten zien.

De expositie van beide kunstenaars is gratis vanaf 15 november 2021 te zien in Pieters & Bloklands Gasthuis, Achter Davidshof 1 in Amersfoort. Toegangstijden: doordeweeks van 11.00 - 17.00u en in het weekend van 11.00 - 15.00u. Informeer tijdig vooraf welke corona beperkingen er gelden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie