Molly McDowell geeft Girls Only basketbalclinic
Molly McDowell geeft Girls Only basketbalclinic Bas Maas

Assistent-bondscoach geeft succesvolle Girls Only basketbal clinic

31 oktober 2021 om 17:13 Sport Deel je nieuws

Op zaterdag 30 oktober gaf Molly McDowell meerdere basketball clinics aan de meiden- en dameslijn van basketbalvereniging Crackerjacks. De Amerikaanse Molly McDowell was jarenlang een van de beste basketbalsters van de eredivisie. Na haar actieve carrière als basketbalspeelster, ging Molly aan de slag als coach. Molly is assistent-bondscoach van het Nederlands dames basketbalteam en hoofdcoach van Orange Lions Academy Women, de opleidingstak van de Nederlandse Basketball Bond voor meiden en dames.

Basketbal is populair in Amersfoort. Damesbasketbal is na damesvoetbal de snelst groeiende damessport in Amersfoort. “Op dit moment hebben wij in alle leeftijdscategorie een meidenteam. Dit is uniek voor de regio. In de meeste leeftijdscategorieën hebben wij zelfs meerdere teams. Dit maakt het mogelijk om basketbal op ieder niveau aan te bieden. Iedereen kan basketballen op haar eigen niveau; voor meiden met meer ambitie hebben wij prestatieteams en voor meiden die het gewoon leuk vinden om te sporten hebben wij basketbal als breedtesport. “ aldus Adrie van Wonderen. Bas Maas (lid Technische Commissie Crackerjacks) vult aan “Onze ambitie is dat in 2026 het eerste damesteam van Crackerjacks op het tweede niveau van Nederland speelt, direct onder de Women’s Basketball League. De afgelopen jaren speelden jeugdteams al op het tweede niveau van Nederland. Het wordt nu tijd, dat de senioren deze stap gaan maken.”

De basketbalclinics waren goed bezocht. Ruim 80 meiden en dames van Crackerjacks deden mee aan de verschillende clinics. Naast basketbal fundamentals, kwamen gerichte technieken aan bod, zoals floating dribble. Ook in de clinics werd iedereen op zijn eigen niveau uitgedaagd. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie