Voortuin in het voorjaar
Voortuin in het voorjaar Gerda van Piggelen

prijsuitreiking voortuinen Hooglanderveen

26 oktober 2021 om 19:44 Lokaal Deel je nieuws

Bewoners van Hooglanderveen kunnen het gezien hebben. Een viertal dames dat de fiets op de stoep parkeert, de voortuinen bespreekt, foto’s maakt, een lijst invult. Wat deden zij? 

Elk jaar stuurt Groei&Bloei vrijwilligers op pad om voortuinen te beoordelen. Ging het er voorheen vooral om het plezier in tuinieren te stimuleren en de woonomgeving op te fleuren, de laatste jaren is daar de duurzaamheid bij gekomen. Wijken met groen zijn in de zomer koeler dan versteende wijken en het groen zorgt voor extra waterberging bij extreme regenval.

Drie keer waren ze op pad: in voorjaar, zomer en herfst. De eerste keer zijn alle voortuinen bekeken. Een aantal daarvan is genomineerd. De keren daarna zijn alleen deze tuinen bekeken. Het gaat dus om een wedstrijd van de beste voortuinen door het hele jaar heen. Daar zijn uiteindelijk de prijswinnaars uit gekozen. 

Op 18 november worden de prijzen uitgereikt in De Dissel. Tijdens de prijsuitreiking is er een boeiende presentatie en worden informatie en ideeën aangereikt voor een aantrekkelijke voortuin. Ook is er aandacht voor privacy: tips hoe je zonder hoge haag de inkijk kunt beperken. De prijswinnaars worden natuurlijk uitgenodigd. Andere belangstellenden zijn ook welkom. Allen natuurlijk met corona-QR-code.

De prijsuitreiking is mede mogelijk gemaakt door bijdragen van het Buurtbudget voor Hooglanderveen, Van Beest bloemen en planten en Nijssen Tuin, Heemstede.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie