Team Bratelle
Team Bratelle Caroline van Ewijk

Lancering Bratelle

14 oktober 2021 om 19:39 Lokaal Deel je nieuws

Bratelle is een revolutionaire nieuwe beha, ontwikkeld door vrouwen met een (borst)kanker verleden. Deze beha is de eerste vrouwelijke, sexy beha die géén medisch hulpmiddel is, maar helpt tegen borstoedeem.

Oedeem Lymfoedeem is een klacht die zo’n 20% van de genezen borstkankerpatienten overhoudt na operaties waarbij de lymfeklieren zijn verwijderd. Het leidt tot pijnlijke zwellingen in bijvoorbeeld de arm, borstwand of rug. Vrouwen die genezen verklaard zijn van borstkanker, moeten vaak wel drie keer per week naar de oedeemtherapeut voor behandeling van de pijn.

Anita Schimmel kreeg ooit van haar oedeemtherapeut een stuk ribbelstof die zou kunnen helpen tegen haar oedeem. De behandelend chirurg Ernst Schoenmaeckers was na een jaar van ribbelstof in de beha onder de indruk van de verbetering die Anita’s borst had doorgemaakt. Door de werking van het masserende materiaal hoefde zij niet meer naar de therapeut. Hij vond dat zij de werking niet voor zichzelf mocht houden en moedigde Anita aan een beha te ontwikkelen. Hij beloofde tevens om een onderzoek te starten in het Meander MC in Amersfoort. In 2020 zegt Anita haar baan op als bestuurder van een thuiszorgorganisatie om stichting Bratelle op te richten.

Doel van Bratelle Schimmel: Alle beha’s die beloven te helpen tegen de pijn van de oedeem, zien er medisch uit, zijn kostbaar en doen niet wat je ervan zou mogen verwachten. Met hulp van velen is het ons gelukt de Bratelle te ontwikkelen. Deze werkt en is wel vrouwelijk.” 

Schimmel: Vanaf 15 oktober is de beha via een pre-order te bestellen op onze site.Hij kost €169,95. We werken met pre orders om waste te voorkomen en de investeringskosten laag te kunnen houden, we hoeven zo minder risico’s af te dekken. We gaan er vanuit dat eerste Bratelle beha’s voor de kerst geleverd zijn. 

De mensen achter Stichting Bratelle Anita Schimmel was tot voor kort (1-10-2020) een van de initiatiefneemsters van een thuiszorg organisatie voor mensen met dementie. Mariette Jilderda is zelfstandig arbeidsjurist en Anneke Geitenbeek is HR manager. Kanker is een verbindende factor. Zowel Anita als Mariette kregen in 2015 borstkanker. Anita koos voor een borstsparende operatie en Mariette voor borstamputatie. Anneke verloor haar beide ouders aan kanker en koos er voor haar eierstokken preventief te laten verwijderen.

Bratelle
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie