Vrijdag - Toneelgroep Maastricht
Vrijdag - Toneelgroep Maastricht Stephan Vanfleteren

Toneelgroep Maastricht terug in Flint met topcast

11 oktober 2021 om 13:27 Lokaal Deel je nieuws

Toneelgroep Maastricht is terug in Flint met de voorstelling Vrijdag. Voor deze voorstelling hebben ze een topcast samengesteld, want niemand minder dan Anniek Pheifer, Sander Plukaard, Frieda Barnhard en Gouden Kalfwinnaar Fedja van Huêt vertolken de vier personages.  

Vrijdag van Hugo Claus is een van de meest ontroerende toneelteksten uit het Nederlandse taalgebied. Dit zinderende gezinsdrama gaat over schuld en vergeving, en is een aangrijpende zoektocht naar liefde en verzoening. Het

Over Vrijdag
Het is vrijdagmiddag. Georges Vermeersch (Fedja Van Huêt) komt thuis nadat hij vervroegd is vrijgelaten uit de gevangenis. Hij is veroordeeld wegens ontucht met zijn dochter die vertrokken is naar de grote stad. Zijn vrouw Jeanne (Anniek Pheifer) heeft tijdens Georges’ afwezigheid troost gevonden bij zijn beste vriend - en buurman - Erik en is recentelijk bevallen van een dochter. Dit vormt het startpunt van een vertelling waarin schuld en vergiffenis, liefde en vriendschap, opoffering en wanhoop strijden om voorrang.
 

Kaarten

Kaarten voor Flint zijn 24 uur per dag op www.flint.nl te bestellen. Telefonisch bestellen kan bij het bespreekbureau. Het bespreekbureau is geopend van maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur. Tel. 033 4 229 229.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie