Titia Schut met prentenboek Tom en Streepje
Titia Schut met prentenboek Tom en Streepje Daniel Schut

Amersfoortse Titia Schut schrijft door: thriller èn kinderboek in 2021

7 oktober 2021 om 17:02 Lokaal Deel je nieuws

2021 is een goed schrijfjaar voor de Amersfoortse schrijfster en columniste Titia Schut: na haar debuutthriller Sprong in het diepe in april verschijnt op 9 oktober haar eerste kinderboek Tom en Streepje dat wordt uitgegeven door Droomvallei Uitgeverij. De boekpresentatie vindt bij de uitgever in Breda plaats en het eerste exemplaar zal uitgereikt worden door uitgeefster Esther van der Ham.

Schrijfster

Titia Schut woont in Amersfoort met haar man en twee kinderen. Zij houdt van spannende boeken lezen en van schrijven. Als jong volwassene schreef ze gedichten die in 2013 werden uitgebracht in een dichtbundel ‘Kom wat dichterbij’ en begon met een blog met dezelfde titel. Vanaf januari 2014 schrijft zij maandelijks een column in de regionale krant ZichtOp Amersfoort. Na publicatie van een kort verhaal in een waddenbundel Aangespoelde verhalen kwam in 2021 de psychologische thriller Sprong in het diepe uit. Nu is het de beurt aan een prentenboek Tom en Streepje.

Kleurrijke schrijvers

Titia Schut presenteert Tom en Streepje tijdens de boekpresentatie in oktober met drie andere schrijvers van de schrijfgroep Dè kleurrijke schrijvers. Alle leden houden van schrijven en ze steunen elkaar tijdens hun schrijftraject met (online) bijeenkomsten. Zo kunnen ze hun ervaringen rondom het schrijven met elkaar delen. Dit zijn zowel successen als obstakels, want schrijven is gewoon hard werken en doorzetten. Coaching en uitgebreide redactie door schrijfcoach Jolanda Pikkaart en uitgeefster Esther van der Ham van Droomvallei Uitgeverij zorgen dat de boeken uitkomen.

Tom en Streepje

Het prentenboek is om voor te lezen en zelf te lezen. Het gaat over Tom die elke week bij de zebra’s in de dierentuin komt. Een ervan is zijn vriend die hij Streepje noemt. Op een dag is Streepje verdrietig, omdat hij zijn zwart-witte strepen zat is. Het liefst wil hij ook verschillende kleuren. Tom wil hem daarbij helpen. Gaat het hem lukken zodat Streepje weer blij wordt?

Tom en Streepje is een prentenboek voor kinderen van ongeveer 4 tot 8 jaar. De tekst is van Titia Schut en de illustraties zijn gemaakt door Anita Kok. Het gaat over jezelf durven zijn en er toch bij willen horen, over vriendschap en iemand willen helpen.

Verkoopinformatie

Titel: Tom en Streepje. Het boek is verkrijgbaar bij Droomvallei Uitgeverij: https://www.droomvalleiuitgeverij.nl/product/tom-en-streepje/ en bij alle (online)boekhandels.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie