Splinter Chabot op het Farel
Splinter Chabot op het Farel Farel College

Schrijver Splinter Chabot bezoekt Farel College - Confetti aan onderwerpen in aula vol leerlingen

5 oktober 2021 om 16:31 Lokaal Deel je nieuws

Dinsdag 5 oktober bezocht de 25-jarige schrijver Splinter Chabot het Farel College. In een College Tour-achtige setting werden uiteenlopende stellingen door Splinter besproken. De leerlingen in de aula haakten daar met vragen op in. In een uur tijd kwamen verschillende onderwerpen aan de orde: van je geaardheid en helemaal jezelf zijn tot je onzeker voelen en je dromen najagen.  


“Ga gecontroleerd verdwalen”, hield Chabot het luisterend publiek als levensmotto voor. Tegelijkertijd is dit motto een mooie afspiegeling van de levendige bijeenkomst in de aula van het Farel College. De gespreksonderwerpen en vragen liepen uiteen van studeren, schrijven van het boek Confettiregen, deelname aan Wie is de Mol tot aan bekend zijn en daardoor je privacy deels opgeven.


‘Deel je onzekerheden’

Chabot werd gevraagd of hij tips had hoe om te gaan met je geaardheid als jongere en hoe hierover met elkaar te communiceren, juist als het moeilijk is. “Je hoeft niet altijd direct te communiceren, als elkaar direct in de ogen aankijken lastig is. Je kunt ook bijvoorbeeld indirect communiceren door een te brief schrijven en op die manier laten weten dat je er voor iemand bent. Dan heb je ook iets waar je steeds weer op terug kunt vallen als soort van warme knuffel”, aldus de schrijver. Splinter legde uit dat delen van onzekerheden belangrijk is en lucht geeft. “Iedereen heeft onzekerheden, de een grotere dan de andere. Belangrijk is dat je ze deelt met iemand waarbij jij je veilig voelt. Dat kan een vriend of vriendin zijn, maar ook een tante of een leraar, anders blijf je maar met je eigen gedachten in je hoofd ronddwalen. Het delen is als een ventiel dat je openzet. Zo kan je stoom afblazen. Het geeft lucht.” Dromen najagen doet de schrijver voortdurend, “maar niet alles wat ik wil en oppak slaagt. Dat hoort er ook bij.” Dromen veranderen met de tijd. Na vragen over zijn modedroom, de film Confettiregen en roze ‘bijpassende’ sokken, was het tijd om af te ronden. Splinter nam de tijd om vragen te beantwoorden en om selfies met leerlingen te maken. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie