Leonie Koopmans op plaats 2
Leonie Koopmans op plaats 2 nvt

Doris Breedveld van de 033 Runnincrew wint met overmacht eerste Limburg wijnmarathon!

4 oktober 2021 om 09:41 Sport Deel je nieuws

Afgelopen zondag 3-10-2021 heeft Doris Breedveld van de 033 runningcrew uit Amersfoort op indrukwekkende wijze de eerste Limburg (trail)wijnmarathon op haar naam geschreven.

Een echte trail marathon voor gevorderden vanwege het spekgladde parcours door de Limburgse klei, wadend door de Selzerbeek(vanwege het door de watersnood weggeslagen bruggetjes) en de kilometerslange hellingen. De ene heuvel na de andere lieten de deelnemers knokken over het loodzware parcours. Doris finishte na 3 uur en 57 minuten ruim een kwartier voor haar eerste concurrente.

De prachtige natuur van Zuid-Limburg met zijn vergezichten en wijngaarden deden de pijn in de bovenbenen enigszins verzachten, alsook de heerlijke lokale wijnen bij de drankposten onderweg.

Ook op de halve marathon was er succes voor de 033 runningcrew. Hier stond Leonie Koopmans als tweede dame op het podium. Op kilometer drie moest Leonie door een glijpartij twee dames voor haar dulden, maar na een sterke inhaalrace wist zij op de wat steilere heuvels één van haar concurrenten te passeren .

Doris Breedveld als winnares
Doris Breedveld en Leonie Koopmans
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie