Arianna
Arianna Flint

Le Nuove Musiche te zien in Flint met opera Arianna

27 september 2021 om 11:34 Lokaal Deel je nieuws

Le Nuove Musiche wekt de tweede opera L’Arianna van Monteverdi weer tot leven in een reconstructie van de spraakmakende componist en metalhead Florian Magnus Maier, aangevuld met gedichten van Willem Kloos. De voorstelling is op zondag 10 oktober te zien in Flint.

Waarschijnlijk was het de dood van zijn vrouw Barbara die Monteverdi in 1607 tot L’Arianna inspireerde – het hartverscheurende Lamento tekent zijn diepe persoonlijke betrokkenheid. De opera Arianna vertelt het verhaalt van Ariadne. Ze wordt verlaten door Theseus, maar neemt dan het heft in eigen handen. Tegenover lijdzame lotsbestemming stelt deze remake de vrijheid van het individu: je hebt altijd een keuze.

De uitvoering van Le Nuove Musiche gaat een bijzondere voorstelling worden. Met de nieuwe muziek van Florian Magnus Maier, een bevlogen bruggenbouwer tussen genres en tijdperken, belooft Arianna een spectaculaire reïncarnatie te geven van Monteverdi’s muzikale vernuft.

Kaarten

Kaarten voor ‘Arianna’ zijn 24 uur per dag op www.flint.nl te bestellen. Telefonisch bestellen kan bij het bespreekbureau. Het bespreekbureau is geopend van maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur. Tel. 033 4 229 229.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie