Dierenzegen in 2020
Dierenzegen in 2020 St. Joseph

Dierenzegen bij de St. Josephkerk

27 september 2021 om 09:08 Lokaal Deel je nieuws

Al enkele jaren wordt er op 4 oktober een Dierenzegen gehouden in Hooglanderveen. Op Dierendag worden kleine en grote huisdieren in het zonnetje gezet en mét hun baasjes gezegend.

Want dieren zijn belangrijk: ze maken mensen blij, kunnen eenzaamheid verdrijven, helpen bij een handicap, brengen mensen in contact met andere mensen. Voor kinderen is het een kameraadje, die altijd zin heeft om te spelen. Dit verbond tussen mens en dier wordt maandag 4 oktober gezegend. Om 19.00 uur zijn alle kleine en grote huisdieren met hun baasjes welkom bij de St. Josephkerk aan de Van Tuyllstraat in Hooglanderveen. Kinderen mogen ook hun favoriete knuffel meenemen of een foto van het huisdier.

Werelddierendag is sinds 1931 gekoppeld aan de sterfdag van Franciscus van Assisi. En dat is niet per ongeluk, want in de verhalen over Franciscus komt zijn zorg en liefde voor Gods schepping tot uiting. En 4 oktober is zijn gedenkdag. Om Dierendag te vieren en het verhaal van Franciscus in herinnering te brengen, houden we een speciaal moment om het verbond en de liefde tussen mens en dier vorm te geven.

Dierenzegen – St. Josephkerk Hooglanderveen
Maandag 4 oktober – 19.00 uur

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie