Gids Rob Molenkamp vertelt over de ernstige gevolgen van de klimaatcrisis voor Amersfoort.
Gids Rob Molenkamp vertelt over de ernstige gevolgen van de klimaatcrisis voor Amersfoort. Rob Molenkamp

Partij voor de Dieren houdt fietsexcursie over klimaatverandering

26 september 2021 om 15:25 Lokaal Deel je nieuws

Partij voor de Dieren Amersfoort houdt op zaterdag 2 oktober van 10.00 tot 12.00 uur een fietsexcursie door Amersfoort. Gids Rob Molenkamp vertelt de deelnemers over het thema ‘Natuur in de stad met het oog op klimaatverandering’. Startpunt is het gemeentehuis.

Velen kennen Rob Molenkamp als gemeenteraadslid. Al acht jaar vraagt hij - eerst als SP-raadslid, later als eenmansfractie - aandacht voor dieren en natuur in Amersfoort. Tijdens de excursie laat Molenkamp zien hoe de natuur ervoor staat. “Op het eerste oog lijkt onze stad best groen. We waren in 2006 zelfs de groenste stad van Europa. Maar als je Amersfoort van nu vergelijkt met foto’s uit de jaren ’50, dan zie je dat er ongelooflijk veel natuur is verdwenen.”

HITTESTRESS
Tijdens de excursie vertelt Molenkamp de deelnemers over de ernstige gevolgen van de klimaatcrisis voor Amersfoort. “We krijgen te maken met meer droogte, hittestress en wateroverlast. Natuur helpt om de stad te koelen, leefbaar te houden en de economische schade te beperken.”

Als gemeenteraadslid zet Rob Molenkamp deze onderwerpen vaak op de agenda. “Groen wordt door veel partijen gezien als kostenpost. Ten onrechte, want natuur levert juist geld op. Het probleem is dat wij de natuur naar onze hand willen zetten. Voor elke vierkante centimeter bepalen we wat daar mag groeien. De oplossing is simpel: zet die maai- en kapmachines nu eens een jaar in de kast en geef de natuur de ruimte.”

IDEALEN
Na de verkiezingen begin 2022 keert Molenkamp niet terug in de lokale politiek. “Voor mij is het goed geweest zo. Maar ik ben heel blij dat de Partij voor de Dieren voor het eerst in Amersfoort aan de verkiezingen meedoet. Ik ben zelf ook lid, want deze partij staat heel dicht bij mijn idealen. Ik geef straks met plezier het stokje aan deze nieuwe fractie over.”

AANMELDEN
Stuur een e-mail met als onderwerp ‘aanmelden fietsexcursie’ naar amersfoort@partijvoordedieren.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie