klimaatpelgrims onderweg
klimaatpelgrims onderweg Jens Knölker

klimaatpelgrinms arriveren in amersfoort op 5 oktober

25 september 2021 om 19:44 Lokaal Deel je nieuws

Van 5 tot 7 oktober verblijven 30 klimaatpelgrims in Amersfoort. Tijdens hun verblijf gaan de pelgrims in gesprek met Amersfoorters over het klimaat en klimaatrechtvaardigheid. De pelgrimstocht startte in augustus in Polen en eindigt in november in Glasgow, bij de 26e Wereldklimaatconferentie.

Lokaal programma

Het Amersfoorts netwerk 033Groenekerken ontvangt de pelgrims twee nachten in het kerkelijk oecumenisch centrum Het Brandpunt. Woensdagmorgen 6 oktober kunt u de pelgrims van 10.30 tot 12.00 uur ontmoeten en met hen in gesprek gaan. Als u hier bij wilt zijn graag opgeven via 033groenekerken@gmail.com. ’s Avonds is er om 19.30 uur een korte viering in Taizé-stijl, deze viering is vrij toegankelijk. In beide gevallen bent u welkom in Het Brandpunt, Laan naar Emiclaer 101. Donderdagochtend 7 oktober vertrekken de pelgrims naar Zeist.

Klimaatverandering

De pelgrimstocht wordt in Nederland georganiseerd door GroeneKerken en Vastenactie in samenwerking met plaatselijke kerken. De pelgrims bezoeken diverse kerken langs de route op weg naar Glasgow. Met deze pelgrimstocht vragen wij als kerken aandacht voor klimaatverandering en onze rol daarin. We leggen nadruk op de urgentie van ons klimaatprobleem en roepen op tot klimaatgerechtigheid. Hoe kunnen we zorgdragen voor de schepping? Hoe kunnen we zelf stappen zetten om te komen tot klimaatgerechtigheid in ons eigen leven?

Nadere informatie en contact :
-         Gerard Verweij: gverweij2@hotmail.com, tel 06 16370804
-         Hennie Sohl: hsohl52@kpnmail.nl, tel 06 21993383

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie