"Niko met z'n Kliko" Hilbert Geerling

Kick-Off World Clean Up Day - Scholeneditie bij ABC Kattenbroek!

13 september 2021 om 13:34 Lokaal Deel je nieuws

Leerlingen basisscholen Kattenbroek gaan op Afvalsafari met “Niko met z’n Kliko”

15 september trappen de basisscholen De Meander, De Dubbelster, De Breede Hei en Gabrie Mehenschool de scholeneditie van de internationale World Clean Up Day af. Tijdens deze grootste wereldwijde opschoonactie van het jaar gaan honderd leerlingen een bijdrage leveren aan een schone wijk Kattenbroek. Het idee om hier een bijdrage aan te leveren is ontstaan bij de Kinderwijkraad in Kattenbroek. Een schone en groene wijk stond hoog in de Top 5. De input voor de Top 5 komt van honderden kinderen in de wijk. Kinderen in Kattenbroek hebben echt een stem!

Nederlands vijfvoudig kampioen goochelen “Nico met z’n kliko” gaat samen met de wethouder Kees Kraanen op een speciale kliko wijze het startsein geven voor deze dag. De kinderen gaan vervolgens op Afvalsafari; samen geven ze de wijk een opschoonbeurt. Welke school gaat er met de Afvalbeker vandoor en heeft het meeste zwerfaval verzameld. 

Trash Art workshop & #GiveSeelifeAhand
Op 22 september (15.00 - 16.30 uur - De Meander) kunnen de kinderen na schooltijd van het afval kunst gaan maken met een kunstenaar! Op 29 september brengt de Amersfoortse inwoner en bekende vlogger Tomas Tigchelaar Lourenco een bezoek aan de wijk; op eigen wijze verteld hij hoe hij beachcleanupper is geworden en duizenden volgers heeft gekregen van over de hele wereld. Met een #GiveSeelifeAhand sturen de leerlingen een afvalhandprint de wereld over via Instagram.
Voor de workshops kun je je nog aanmelden via: 
www.abc-amersfoort.nl

Samen voor een schone stad met ABC Kattenbroek!

Dit bijzondere project wordt mede mogelijk gemaakt door ABC, Projecthuizen en Buurtbudget (BIK) Kattenbroek. 

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie