Tribute to A Plant
Tribute to A Plant Petra Beckers

Bijzondere optredens op binnenplaats Observant

13 september 2021 om 09:51 Lokaal Deel je nieuws

De hele maand september geniet je nog van mooie optredens op de binnenplaats van de Observant. De komende periode staan er bijzondere concerten geprogrammeerd. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van De Observant.

Zondagavond 19 september staat de jonge Chieko Donker Duyvis  op het podium. Deze aanstormende celliste en zangeres verweeft op eigenzinnige wijze latinjazz, klassieke muziek, Braziliaanse grooves en eigen composities met de dromerige klanken van cello, zang, gitaar, contrabas en percussie in haar ensemble. Met bassist César Puente, gitarist Maurice Rugebregt, Udo Demandt op percussie en Chieko op cello en zang creëert deze band een unieke klankwereld.

Woensdagavond 22 september brengt mondharmonicaspeelster Hermine Deurloo het programma ‘Tribute to a plant’. Door de lockdown van 2020 verbleef Deurloo noodgedwongen veel in haar tuin, maar ze liet zich er ook door inspireren tot het schrijven van nieuwe muziek. Niet alleen licht en liefde, maar ook muziek beïnvloedt planten. Sinds begin jaren zeventig het boek, de filmdocumentaire en Stevie Wonders album Journey Through The Secret Life Of Plants verschenen, zijn er vele studies gedaan naar planten en geluid. Ze maakte samen met gitarist Eran Har Even, trombonist Joost Buis, bassist Frans van der Hoeven en videokunstenaar Martijn Grootendorst Tribute To A Plant, een muzikale voorstelling over de plant.

Stadspodium de Observant
Stadhuisplein 7
3811 LM Amersfoort
www.observant.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie