de moestuin
de moestuin jelle van der meer

Tuinen van verbinding succesvol!

10 september 2021 om 17:22 Lokaal Deel je nieuws

Hoewel het wat vreemd klinkt heeft Corona de Tuinen van verbinding goed gedaan.

Meer mensen dan eerder in het 6 jarig bestaan van de tuin, hebben zich in de afgelopen tijd als vrijwilliger aangemeld. Dit of ter afwisseling van het thuiswerken of om het contact met andere mensen te kunnen onderhouden in de redelijk veilige buiten omgeving. Het aantal ochtenden is verdubbeld van 2 naar 4 per week. De groepjes mochten natuurlijk ook weer niet al te groot worden. Ook de voedselbanken (Liendert en die op de Isselt) hebben het profijt gehad van dit succes. De geleverde oogsten waren groter en konden zonder onderbreking wekelijks worden bezorgd.

Er was ook sprake van extra werk omdat naast de moestuin ook een pluktuin kon worden ontwikkeld met bessen, bloemen en kruiden.

Al met al ziet het er momenteel prachtig uit. Vrijwilligers en bestuur van de Stichting Tuinen van verbinding zullen de bezoekers van de Open tuindag met veel genoegen over hun werkzaamheden in de tuinen willen vertellen en u laten rondkijken. De Open tuindag vindt plaats op zaterdag 25 september van 10.00u - 14.00u De tuinen zijn te vinden tegenover nr 40 van de Weg van de vrede of aan het einde van de Groenesteeg. (Rustenburg).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie