19 september Filosofisch Café in KAdECafé

10 september 2021 om 14:12 Lokaal Deel je nieuws

Stichting Tertulia is de initiatiefnemer en organisator van het Filosofisch Café in Amersfoort. Op 19 september is er een kennismaking op een nieuwe locatie, namelijk het KAdECafé. Deze avond geeft Erno Eskens een minilezing met als titel ‘Over het nut, de noodzaak en de lol van het filosoferen’.

Erno Eskens (1964) is filosoof en politicoloog. Hij werkt als uitgever bij Noordboek. Eerder was hij (hoofd)redacteur van Filosofie Magazine en programmadirecteur bij de Internationale School voor Wijsbegeerte in Leusden. Hij publiceerde meerdere boeken, waaronder Democratie voor dieren en de Filosofische reisgids voor Nederland en Vlaanderen. Hij promoveerde op Een beestachtige geschiedenis van de filosofie en schreef het brievenboek Amor fati; filosoferen tegen het einde. Recent verscheen van zijn hand een kinderboek: Kinderen van Chronos. Laura en Bruno bij de Griekse filosofen (met tekeningen van Marthe Kerkwijk). Hij is een van de initiatiefnemers van de Maand van de Filosofie en oprichter van het Amsterdamse Filosofiecafé Felix & Sofie.

Over Tertulia

Tertulia is de Spaanse naam voor een bijeenkomst van mensen die met enige regelmaat naar een plek komen om over onderwerpen te praten en te debatteren, maar ook om informatie of kennis over bepaalde onderwerpen te delen.  Kennis delen en ontmoeten is ook een belangrijke doelstelling van de Bibliotheek Eemland. Vandaar dat we hier als de Bibliotheek Eemland graag bij betrokken zijn.

Tickets €27.50 p.p. incl. warm welkom & tapasbuffet.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie