Zangcoach Hannie Slingerland
Zangcoach Hannie Slingerland R. Melisse

Cursus met beroemde opera-duetten en ensembles

8 september 2021 om 20:44 Lokaal Deel je nieuws

De operazangeres, zangcoach en koordirigent Hannie Slingerland geeft al zo’n 12 jaar naar grote tevredenheid en met grote passie operacursussen in Amersfoort. Regelmatig komt ze (amateur)zangers tegen, die misschien de capaciteiten hadden gehad, of hebben, om professioneel zanger te worden, maar een ander beroep hebben gekozen. Ze hebben een instrument gekregen dat uitermate geschikt is om opera te zingen.

Grotere stemmen passen vaak niet in koren en worden vaak gesommeerd om zachter of strakker te zingen. Vibrato is omstreden. Vibrato is echter een techniek, die je zeker bij opera moet kunnen aanwenden. Kijk naar strijkinstrumenten, zij passen ook die techniek toe. Vibrato brengt de stem tot leven. Hannie houdt van de “good vibrations” die je nodig hebt om opera te zingen. En wat is er leuker dan dit samen te doen? In verschillende opera’s komen duetten, terzetten en kwartetten etc. die zo mooi zijn, dat ze regelmatig, net als aria’s, als zelfstandig stuk uitgevoerd worden op concerten of op de radio en tv te horen zijn. Deze stukken vormen de basis voor een nieuwe operacursus waarmee Hannie Slingerland op 19 september van start gaat. De presentatie is op zaterdagavond 22 januari in de kapel van het bruisende Eemklooster.

Heb jij nou zo’n operastem en zing je graag met anderen samen in duetten, terzetten of kwartetten,  geef je dan op voor deze cursus. Er komen mensen uit het hele land.

Ken je iemand met zo’n stem, attendeer hem/haar dan op deze cursus. Meer informatie:  www.hannieslingerland.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie