Italiaanse vlag
Italiaanse vlag Wijbranda Holterman

Dante Alighieri Amersfoort presenteert nieuwe cursussen

6 september 2021 om 19:36 Lokaal Deel je nieuws

Het mag weer, het kan weer, op vakantie naar Italië. Hoe leuk is het als je op vakantie in het Italiaans niet alleen een lekker glas wijn of een pizza kunt bestellen maar ook gesprekken kunt voeren over het leven in Italië met de Italianen.

Dante Alighieri Amersfoort biedt al vele jaren taal- en conversatiecursussen Italiaans aan, van beginnersniveau tot vergevorderd. De cursussen leiden op voor de PLIDA-examens, die facultatief afgelegd kunnen worden. Na het tweede jaar kan de cursist niveau A1 bereiken en na het vierde jaar niveau A2. Na het vierde jaar is het mogelijk verder te gaan met de taalcursus die opleidt voor niveau B1. Na het zesde jaar stappen cursisten in het algemeen over op een conversatiecursus.

Nieuw en uniek is nu de mogelijkheid om onder begeleiding van Italiaanse docenten na het vierde jaar te kiezen voor een conversatiecursus die start op niveau A2, waarin de cursist zijn kennis van de Italiaanse taal verder kan ontwikkelen op het gebied van spreek- en luistervaardigheid. In deze nieuwe cursus wordt geen nieuwe grammatica aangeboden maar ligt de focus op spreken en het vergroten van de woordenschat.

Cursisten die na het vierde jaar wel verder willen met uitbreiding van de grammatica, volgen de reguliere taalcursus die opleidt tot niveau B1. Een combinatie van beide cursussen is mogelijk. Wanneer er een klein groepje cursisten is dat naast de conversatie ook verder wil met grammatica, biedt Dante Alighieri een module a la carte.

Kortom, voor ieder die Italiaans wil leren, is er een cursus te vinden. Lidmaatschap van Dante Alighieri betekent ook de mogelijkheid lezingen over de Italiaanse cultuur bij te wonen en met korting filmavonden in het Lieve Vrouwe-theater.

Meer informatie is te vinden op www.dante-amersfoort.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie