Zingende Zielen, Spraan en Cello vr 6 en za 7 aug buiten.

2 augustus 2021 om 13:16 Lokaal Deel je nieuws

Zullen we ondanks alles, samen naar muziek blijven luisteren buiten op 1,5 meter afstand? Dankzij fonds podiumfondsen “Balkonscenes” kan de voorstelling Zingende Zielen van 30 minuten op verschillende plekken in de stad plaatsvinden. 

Reserveer en stoel voor het concert in de tuin van de Sint Franciscus Xaveriuskerk op 6 augustus om 13.30 uur of op Hofje de Armen de Poth op 7 augustus om 13.30 uur via essie@impressie.org.

Over de voorstelling:

Sopraan Charlotte Houberg en cellist Joachim Eijlander willen tijdens het concert ‘Zingende Ziel’ de pure klanken van de stem en de cello verenigen en hiermee de luisteraar buiten, in een natuurlijke omgeving, laten genieten van de combinatie van ijle sopraanklanken en diepe donkere basresonans.  

Bekend en onbekend werk uit het klassieke repertoire zijn gekozen of herschreven voor stem en cello.

Met een instrument wat je altijd bij je hebt (de stem) plus instrument dat je altijd overal mee naartoe kan nemen en die oorspronkelijk is ontworpen om het mensenlichaam na te bootsen (de cello), is de flexibiliteit, mobiliteit en eenheid gewaarborgd. Steeds op verschillende plekken in de buitenlucht zal het duo de muziek dicht bij de mensen brengen en ze een korte oase van rust meegeven.

Bijzondere muziek van Tavener (Akhmatova songs), bekende melodieen van Bach, Gounod en Vivaldi, en melancholische muziek van Massenet zijn te horen.

Deze optredens zijn mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten ‘Balkonscenes’. 
 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie