Netwerk Sociale Gasten
Netwerk Sociale Gasten Anthea van den Berg

Netwerk Sociale Gasten zoekt jongeren die anderstalige leeftijdsgenoten willen coachen

21 juli 2021 om 10:44 Lokaal Deel je nieuws

Na de zomervakantie start Netwerk Sociale Gasten een nieuwe jongerengroep die 1 op 1 anderstalige jongeren gaat coachen.

Een of meerdere keren per week hebben de jongeren contact met de anderstalige jongeren. Samen oefenen zij de Nederlandse taal, ondernemen ze leuke activiteiten en wisselen ze uit wat hen bezighoudt. Dat is goed voor de taalontwikkeling en het zelfvertrouwen van de anderstalige jongere en het netwerk van beide jongeren.

Het project is onderdeel van de maatschappelijke diensttijd (MDT) en wordt uitgevoerd in samenwerking met Sovee. De MDT is een traject van 5 maanden lang waarin jongeren aan de slag gaan voor een ander en tegelijkertijd training en coaching ontvangen om zichzelf verder te ontwikkelen. De jongeren leren meer over de omgang met andere culturen en coachvaardigheden.

Netwerk Sociale Gasten is nog op zoek naar een aantal jongeren tussen de 17 en 27 jaar die vanaf september voor ongeveer 3u per week coach willen worden van een anderstalige jongere. Aanmelden voor MDT Kletsmaatjes kan via marjoke@socialegasten.nl of www.socialegasten.nl/mdt

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie