Pop-up leesclub Bibliotheek over “Wij zijn licht” van Gerda Blees.

22 juni 2021 om 13:06 Lokaal Deel je nieuws

Pop-up leesclub Bibliotheek over “Wij zijn licht” van Gerda Blees.

Woensdag 11 augustus 2021, aanvang 10.30

Samen over een gelezen boek praten? Kom dan eens sfeer proeven tijdens een “Pop-up Leesclub” op woensdag 11 augustus, aanvang 10.30. Onder leiding van Senia ambassadeur Liesbeth Ram wordt het boek “Wij zijn licht” van Gerda Blees besproken. Schuif aan en ontdek hoe leuk het is om met elkaar dieper in een boek te duiken.

Wij zijn licht, Gerda Blees:

De 36-jarige Gerda Blees was met haar debuutroman Wij zijn licht een van de winnaars van de literatuurprijs van de Europese Unie. Tevens werd zij genomineerd voor de Libris Literatuurprijs. Genoeg reden een boekbespreking te wijden aan dit bijzondere boek.

Het verhaal

Wij zijn licht is gebaseerd op een ware gebeurtenis. In spirituele woongroep Klank en liefde proberen de bewoners te leven van licht, lucht en liefde en vrijwel zonder voeding te overleven. Als één van hen overlijdt door ondervoeding, komt de politie en worden de overige drie leden van de woongroep in de cel gestopt. Bijzonder is dat het wordt verteld vanuit telkens een ander wij-perspectief: vanuit de ouders van de hoofdpersoon, de nacht, de twijfel, een sinaasappelgeur, dementie. De auteur laat je geloven in de waarachtigheid van 25 verschillende vertellers. In dit filmpje vertelt Blees zelf over haar boek.

Senia leesclubs

Bij deze bespreking wordt gebruik gemaakt van een leeswijzer van Senia. Een leeswijzer omvat een samenvatting van het boek, analyse van literaire aspecten, informatie over de auteur en discussievragen aan de hand waarvan ongeveer 1 uur gepraat wordt. Deze leeswijzer ontvangt u van Senia, als u zich hebt aangemeld.

U ontvangt ook informatie over de werkwijze van Senia, programma’s en keuzelijsten. Bij voldoende interesse vormen we direct een nieuwe club.

Leeskringenservice Bibliotheek Eemland.

Om optimaal deel te kunnen nemen aan het gesprek, is het een voorwaarde dat deelnemers het boek gelezen hebben of aan het lezen zijn. De bibliotheek Eemland stelt daarom het boek beschikbaar. Na aanmelding ontvangt u bericht wanneer het boek klaar staat in de bibliotheek.

Deelname

Iedereen mag meedoen en het deelname is gratis

aanmelden kan via liesbeth.ram@senia.nl. U ontvangt de leeswijzer digitaal. Zo kunt u zich alvast voorbereiden op het gesprek, waaraan u actief kunt meedoen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie