Studenten luisteren naar Peter R. de Vries
Studenten luisteren naar Peter R. de Vries Koppel't

Peter R. de Vries geeft studenten een alibi

18 juni 2021 om 11:28 Lokaal Deel je nieuws

Peter R. de Vries ontmoette vanmiddag 150 studenten van MBO Amersfoort in theater De Flint in Amersfoort. Vanaf het podium in theater De Flint gaf hij een college over zijn werk als misdaadverslaggever, presentator en zijn succesvolle loopbaan. De studenten van de studierichtingen Veiligheid en Juridische Administratie kregen een mooie kans om de gedreven misdaadverslaggever het hemd van het lijf te vragen.

De zaal was goed gevuld, de stoelen op 1,5 meter afstand. Het college was kort voor alle enthousiaste vragen die werden afgevuurd op de  gastspreker. Student Milou had de beste vraag en kreeg na afloop van Peter R. de Vries een getekend exemplaar van zijn boek ‘Een moord kost meer levens’. Haar vraag hoe hij gemotiveerd blijft om misdaden op te lossen met dagelijkse bedreigingen was naar zijn mening dé vraag die van het meeste inzicht getuigde.

‘Er zijn dingen die niet leuk zijn, ook als je een spannend leven hebt’, zo vertelde hij. ‘Het is geen tv-serie, waarin een rechercheur binnen 48 uur, dankzij een “geweldige” ingeving tot een oplossing komt. Mijn werk is een soort levensstijl. Mijn kinderen kunnen wel getuigen dat sommige vakanties in het water zijn gevallen. Omdat ik de helft van de tijd zat te bellen. Beroemd zijn is ook niet altijd leuk. Het geeft nieuwe energie om iets teweeg te brengen. Dat motiveert en is de brandstof om verder te gaan’.

Peter R. adviseerde de studenten verder over hoe je succesvol kunt worden. ‘In mijn werk zorg ik ervoor dat ik één stap meer zet dan mijn collega’s en mijn concurrenten. Wat er ook gebeurt. Ik kijk niet naar een excuus om iets niet te hoeven doen. Ik kijk naar de reden om iets wél te doen. Zet één stap meer en je loopt voorop. Wanneer je bereid bent om hard te werken, kun je gauw succes hebben. Natuurlijk komt er ook gezond verstand bij kijken’.

MBO Amersfoort organiseert de weken voor de zomervakantie meerdere gastcolleges zodat zij elkaar in een leuke omgeving weer live kunnen ontmoeten. Na een lange periode van vooral online lessen, ontmoeten de studenten elkaar en een boeiende gastspreker in theater de Flint. Nog voor de zomervakantie organiseert MBO Amersfoort ook nog een gastcollege met Giel de Winter (Stuk TV).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie