Samen maken we het verschil!

18 juni 2021 om 11:24 Lokaal Deel je nieuws

Op vrijdag 18 juni schuift Eric Holtman, directeur Campus Amersfoort, aan bij Abdelkader Benali als tafelgast in de live talkshow Urban Onderwijs ter gelegenheid van Amersfoort Onderwijsstad 2021 om 15:30 – 17:00 vanuit MBO Amersfoort.

Presentator Abdelkader Benali (GKA-ambassadeur) spreekt hier onder andere over met wethouder Fatma Koser Kaya en voorzitter Nationale Onderwijsweek Job Christians.

In deze talkshowreeks ontvangt presentator Abdelkader Benali (ambassadeur Gelijke Kansen) bevlogen onderwijsprofessionals over hoe het onderwijs de toegenomen kansenongelijkheid kan tegengaan. Thema’s als maatwerk, talentontwikkeling, positieve feedback, culturele sensitiviteit en burgerschapsvorming komen aan bod. Hoe kan het onderwijs voeling blijven houden met de in rap tempo veranderende samenleving? Wat hebben onze kinderen straks nodig? Welke rol hebben docenten bij het opleiden van jongeren tot kritische en weerbare burgers? De talkshow komt voort uit het project Urban Onderwijs.

Eric Holtman: “Bij ROC Midden Nederland raakt het thema kansengelijkheid ons in het hart. Bij ons is iedereen welkom, want iedereen heeft unieke talenten. We gaan uit van wat de individuele student in huis en nodig heeft om succesvol te kunnen zijn. Met ons (flexibele) onderwijs sluiten we daar op aan - bijvoorbeeld in de vorm van differentiatie naar werkvorm, leertijd of leervoorkeur. Bovendien geven we op de Campus Amersfoort, in samenwerking met onze partners in het werkveld, veel aandacht aan future skills, zoals multidisciplinair samenwerken en digitale vaardigheden. En we spelen in op thema’s als een gezonde leefstijl en duurzaamheid.

Daarbij vinden we het belangrijk om onze studenten meer mee te geven dan alleen vakkennis. We laten ze ook graag kennis maken met nieuwe werelden en culturele contexten. Een goed voorbeeld daarvan is ons jaarlijkse project over theater- en filmeducatie dat we samen met Theater De Lieve Vrouw in Amersfoort vormgeven. Theater en film maken bespreekbaar wat in de dagelijkse lespraktijk vaak moeilijk bespreekbaar is. Kansengelijkheid is daarin zeker ook een thema. Het project verruimt de blik van onze studenten én docenten en zorgt voor nieuwe inzichten.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie