Leerlingen van 't Atrium zetten zich in voor KidsRights movement.
Leerlingen van 't Atrium zetten zich in voor KidsRights movement. Onbekend

KidsRights Changemakers Day op ‘t Atrium

7 juni 2021 om 15:45 Lokaal Deel je nieuws

Ruim 160 leerlingen van ‘t Atrium in Amersfoort hebben zich vrijdag 4 juni 2021 op KidsRights Changemakers Day de hele dag met veel enthousiasme en overtuiging ingezet voor een schonere stad. De 4e klas havo- en vwo-leerlingen staken de handen uit de mouwen om, gewapend met afvalprikkers en vuilniszakken, hun steentje bij te dragen aan een stad zonder zwerfaval. Leerlingen hebben in totaal 670 stuks plastic, 307 drinkblikjes, 265 stuks papier, 343 sigarettenpeuken, 149 stukken glas en 125 mondkapjes verzameld. Zoals een leerling zelf zei: “Het is bizar hoeveel je vindt in zo’n korte tijd.”

De prikkers en vuilniszakken die de leerlingen gebruikten voor hun actie werden gesponsord door het Groene Huis Amersfoort. De actie is een onderdeel van een vijfdaags programma van United World Colleges waarin de leerlingen hun eigen identiteit, privileges en rechten en hun rol binnen de maatschappij hebben onderzocht. Een van de doelen van het programma is dat leerlingen hun kwaliteiten inzetten voor een KidsRights movement, zoals het klimaat.

Zo hebben de leerlingen deze week ook onderzocht hoe ze de ecologische footprint van hun school kunnen terugdringen. Ze werden daarnaast gestimuleerd om zich ook na deze dag in te zetten voor het thema klimaat, of een van de andere kinderrechtenthema’s van KidsRights. Vele kleine stappen maken immers samen een grote stap.

Leerlingen van 't Atrium zetten zich in voor KidsRights movement.
Leerlingen van 't Atrium zetten zich in voor KidsRights movement.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie