Landelijke Leergeld Dag: Gezamenlijk álle ouders met geldzorgen bereiken via een menselijke benadering

31 mei 2021 om 21:13 Lokaal Deel je nieuws

In Nederland leeft 1 op de 12 kinderen in armoede. Deze kinderen kunnen om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Zij staan vaak letterlijk aan de zijlijn. 40% van hen heeft werkende ouders. Slechts een beperkt deel van hen maakt gebruik van het bestaande voorzieningenaanbod.

Veel werkenden rekenen zich niet tot de doelgroep die in aanmerking komt voor voorzieningen. Ook kent een deel van de ouders de regelingen niet of weet de weg er naar toe niet. Stichting Leergeld zorgt ervoor dat jaarlijks meer dan 130.000 kinderen die opgroeien in armoede gewoon mee kunnen doen met hun leeftijdsgenootjes en niet aan de zijlijn terecht komen.

In de Leergeld werkwijze staat de menselijke benadering centraal, waarbij Leergeld zich verplaatst in de positie van de ouder(s) en een Leergeld-vrijwilliger bij de ouder(s) thuis het gesprek aangaat. 

In samenwerking met Sam& voor alle kinderen (Sam&) heeft Stichting Leergeld een concreet actieprogramma en toolkit ontwikkeld, die gemeenten, professionals en werkgevers handvatten bieden om hun uitvoeringspraktijk richting ouders met geldzorgen te verbeteren.

Vandaag, op 1 juni, de Landelijke Leergeld Dag, roept Stichting Leergeld hen op om zich hierdoor te laten inspireren om zo gezamenlijk álle ouders met geldzorgen te bereiken en hen vooruit te helpen. 

De toolkit is te downloaden downloaden via leergeld.nl/publicaties/ of samenvoorallekinderen.nl/werkende-ouders.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie