To lose your place
To lose your place Anna Belleforte

De Ploegh: dieptes en vlaktes

27 mei 2021 om 11:41 Kunst Deel je nieuws

Van het componeren van vlakken in de ruimte, tot het creëren van de illusie van diepte op een vlakke ondergrond: er zijn verhalen op te bouwen uit platte vlakken. Verhalen met diepte, licht, ritme en schaduw, waaruit landschappen, objecten, herinneringen en impressies tevoorschijn komen. De deelnemende kunstenaars hebben ieder een eigen werkwijze en interpreteren het thema Dieptes in Vlaktes verschillend. De titel van de expositie heeft zich geleend voor een verrassende verscheidenheid aan technieken waaronder collage, papier vouwen, keramiek, schilderen, assemblage, diepdruk, fotografie en wandreliëf. Divers is ook de benadering van de deelnemers, en de expositie toont mooi hoe kunstenaars vaak werken op het snijvlak tussen abstractie en figuratie. Gelaagde vlakken, of zij aan zij geordend, vlakken met lijnen doorkruist en opgedeeld, en niet te vergeten de tussenruimtes. Samen vormen ze het eindverhaal van deze tentoonstelling.

Deelnemende kunstenaars:  Gerard Akerboom, Hanneke Barendregt, Anna Belleforte, Charlotte Burgmans, Henriëtte Coppes, Michiel Deylius, Willemijn van Dorp, Marieke van Enk, Kedo Erné, Lucia Fransen, Irma Frijlink, Dorette Giling, Bernadette Goossens, Famke Hajonides, Janine Eshuis, Boudewijn Korsmit, Flip Lambalk, Hadewijch Ouwendijk, Justyna Pennards-Sycz, Cecile van Spronsen, Ruben van der Scheer, Anton Staartjes, Joke Struik, Louise de Vries Lentsch en José van Waarde.

Agenda: De deelnemende kunstenaars zullen in de weekenden bij toerbeurt aanwezig zijn. Er worden rondom de expositie voorlopig geen activiteiten georganiseerd. Mocht de situatie dat wel mogelijk maken, dan zal dat worden gemeld op onze website.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie