Egbert Jan Louwerse
Egbert Jan Louwerse Aangeleverd

Ontbijt met klassiek fluitconcert vanuit Observant

27 mei 2021 om 08:57 Lokaal Deel je nieuws

De Observant start een nieuwe reeks klassieke ontbijtconcerten op de zondagochtend. Terwijl het publiek op de binnenplaats geniet van een uitgebreid ontbijtbuffet, brengen diverse musici een gevarieerd programma van bekende en minder bekende werken uit de geschiedenis van de klassieke muziek. Op zondag 6 juni m 09:30 uur speelt fluitist Egbert Jan Louwerse.

Gedurende zijn carrière is fluitist Egbert Jan Louwerse in het bezit gekomen van een aantal heel bijzondere fluiten, die elk een mooi verhaal hebben. Tijdens het ontbijtconcert in de Observant vertelt Louwerse over zijn ontmoetingen met deze instrumenten en laat hij ze natuurlijk ook horen. De composities die hij laat klinken hebben ook hun eigen verhaal; zijn historisch, mythologisch, of hebben een persoonlijke betekenis.

Egbert Jan Louwerse is als fluitist een “composing performer” en hoofdvak Docent Fluit aan het Prins Claus Conservatorium Groningen. Hij studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam bij wie hij het hoogste diploma behaalde, zich specialiserend in moderne muziek. Naast het fluitspelen verdiepte hij zich tijdens zijn studie in orkestdirectie, muziek met behulp van “live-electronica” en in compositie. Als speler is hij onder andere actief als een van de fluitisten van het uit acht fluitisten bestaande ensemble “Blow Up!” en speelt hij in duo’s met gevestigde musici als harpiste Manja Smits en pianist Henry Kelder. Hij is fluitist van het Gelders Blaaskwintet.

De ticketprijs bedraagt € 29,50 per persoon (inclusief ontbijt, ex. servicekosten). De deuren gaan om 09.00 open. Tafels worden per twee personen gedekt. Mocht het nog niet toegestaan zijn om te genieten van live muziek wordt het optreden als live stream uitgezonden inclusief een ontbijtpakket wat bij de Observant op te halen is.

Stadspodium de Observant
Stadhuisplein 7
3811 LM Amersfoort
www.observant.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie