De meiden van Amsvorde tijdens de speciale voetbalclinici door Hans van de Haar.
De meiden van Amsvorde tijdens de speciale voetbalclinici door Hans van de Haar. Marre Wouters

Hans van de Haar verrast meidenteam Amsvorde met voetbalclinic

10 mei 2021 om 09:27 Sport Deel je nieuws

Amsvorde Amersfoort is een gezellige voetbalvereniging in het Leusderkwartier. De club zette afgelopen zaterdag het meisjesteam in het zonnetje met een speciale clinic door oud-prof-voetballer Hans van de Haar. 

De meiden van Amsvorde lopen de benen uit hun lijf bij de speciale training door Hans van de Haar. Oud-profvoetballer, coach en trainer Van de Haar is geboren en getogen Amersfoorter. Toen Marella Berns, coördinator van het meidenvoetbal bij Amsvorde, hem vroeg of hij een clinic wilde verzorgen, zei hij direct ja. “Ik ken Marella via de school van mijn zoon en Amsvorde is een leuke club. Dus natuurlijk wilde ik een keer komen voor hun meidenelftal,” zegt Van de Haar.

Berns: “Als je ziet hoe enthousiast onze meiden zijn, is het jammer dat we niet meer vrouwelijke jeugdteams hebben.” De spelers van MO15 zijn het daar helemaal mee eens. Jozien (14 jaar): “Ik snap gewoon niet dat er niet meer meiden voetballen.” Maud (14 jaar) is een relatieve nieuwkomer in het team. Zij wisselde afgelopen zomer het paardrijden in voor voetbal. Ze vult aan: “Ik vond paardrijden ook heel leuk, maar met voetbal bouw ik meer conditie op. En ik vind het ook fijn dat het een teamsport is.” 

Na de intensieve training van Van de Haar besluit Berns: “Zie je nou wel, het is echt hartstikke leuk! Hierbij doe ik een oproep aan Amersfoortse meiden tussen 8 en 16 jaar om eens mee te doen aan een proeftraining. Ik hoop dat we veel aanmeldingen krijgen zodat de meidenteams flink versterken binnen de club.”

De meiden van Amsvorde met Hans van de Haar.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie