Online oefenen met een eigen pop
Online oefenen met een eigen pop RNA

Burgerhulpverleners bij reanimaties: blijf oefenen!

29 april 2021 om 15:14 Lokaal Deel je nieuws

Burgerhulpverleners: blijf oefenen! 

In april alleen zijn er al 9 inzetten geweest bij reanimaties, al 27 sinds het begin van het jaar.  Bij al deze oproepen zijn gemiddeld 4 burgerhulpverleners opgeroepen.

Veel burgerhulpverleners hebben meer dan een jaar geleden voor het laatst geoefend. Op dit moment zijn er helaas nog steeds geen fysieke herhalingscursussen mogelijk door de Corona beperkingen.

Het Reanimatie Netwerk Amersfoort organiseert daarom sinds maart 2021 online herhalingscursussen. Ter voorbereiding oefen je thuis op je eigen pop en neem je de theorie door en kijkt wat filmpjes. Tijdens een Zoom-sessie behandelen we vragen, checken we dat iedereen de theorie snapt en laten de cursisten zien dat ze de reanimatiehandelingen nog steeds goed kunnen.

In de praktijk blijkt dat dit goed werkt! De cursisten zijn enthousiast!

Het voordeel is ook dat je een eigen pop er aan over houdt, die je tussen cursussen door kunt gebruiken om mee te oefenen. 

Voor de maand mei heeft het Reanimatie Netwerk op de volgende data een cursus gepland: 10, 12, 17, 20, 25 en 27 mei 2021. De cursus is van 20:00 tot 21:00 uur.

Meer info en boeken kan op www.reanimatiecursus-amersfoort.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie