Hand houdt wereldbol vast
Hand houdt wereldbol vast NMU

Deelnemers gezocht voor onderzoek naar CO2-voetafdruk

28 april 2021 om 14:42 Lokaal Deel je nieuws

Woon je in de wijken Weltevreden of Stadhuisplein? Dan zoeken wij jou!

Elke dag maak je tientallen keuzes die invloed hebben op je CO2-uitstoot. Pak je de auto of de fiets? Eet je vlees of vegetarisch? Scheid je je afval of niet? Iedereen kiest weer anders. Ook op basis van de omgeving waarin je woont. Zijn er bijvoorbeeld goede OV- en fietsvoorzieningen? En hoever is het naar de dichtstbijzijnde glasbak?

Wij willen meer weten over het verband tussen woonomgeving en duurzaam gedrag! Dat doen we met het ORSI project van NMU, Provincie Utrecht, Wageningen University & Research en Soulcreatives. De resultaten kunnen we benutten om woonwijken in de provincie Utrecht leefbaarder en duurzamer te maken.

Als je meedoet aan dit unieke onderzoek, houd je van 17 mei t/m 11 juli je CO2 voetafdruk bij via de nieuw ontwikkelde #ORSI app. Daarin kun je steeds zien welke keuzes je hebt gemaakt. Tijdens workshops in het najaar bespreken we de voorlopige resultaten met je, en mag je meedenken over een mogelijk vervolg. 

Geef je uiterlijk 10 mei op via www.nmu.nl/orsi/. Doe je mee aan het hele onderzoek, dan krijg je een waardebon van 20 euro die je kunt inwisselen bij LoopedGoods.com, EcoMondo.nl  of Bol.com.

Dus doe mee en deel dit vooral met je buurtgenoten!

Hoe groot is jouw voetafdruk? Meet het, weet het en win een waardebon!
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie