De Uitstellers’ winnen publieks- en juryprijs Designweek

23 april 2021 om 08:59 Lokaal Deel je nieuws

Afgelopen week bogen 130 studenten in 16 teams van het Business & Administration College van de Campus Amersfoort zich over de casus van de Rabobank: ‘Hoe ziet de virtuele Rabobank van de toekomst eruit?’ In teams hebben de studenten volgens de methodiek van Design Thinking aan deze casus gewerkt. Alle vier de finalisten pitchten afgelopen vrijdag hun idee voor de zevenkoppige jury die bestond uit afgevaardigden van de Rabobank en docenten van de opleiding B&A.

Maatschappelijke impact
Team geel, met de veelzeggende naam ‘De uitstellers’ wint zowel de jury- als de publieksprijs van de Designweek voor hun ontwerp ‘junior app’. Juryvoorzitter en collegedirecteur Campus Amersfoort Rene Gelens roemt het toekomstige ontwerp en vindt het goed passen bij de toekomstvisie van de Rabobank om voor alle klanten, dus ook jonge kinderen, zichtbaar en betrokken te zijn. Michel Hardeman, Rabobank: ‘Ik ben blij verrast met de energie, de ontwikkeling deze week en de mooie pitches. Met de vakleden van de jury hebben we gekeken naar: de maatschappelijke impact die jullie erin verwerkt hebben, de aansluiting bij de doelgroep én de goede opbouw van de presentatie. We brengen jullie graag in contact met onze IT- en marketingafdeling, zodat we jullie ideeën hierin verder kunnen meenemen.’

Toekomstvisie Rabobank
Het winnende team ‘De Uitstellers’ bestaat uit drie jongens die een app bedachten voor jonge kinderen.  Thijs, een van de drie winnaars: ‘We hebben dit niet verwacht’, zegt hij lachend. Met een fles alcoholvrije champagne, een bidon van de Rabobank, een boek over Jong Ondernemen en een kadobon van bol.com, gaat zijn weekend goed van start. 

Succes
Deze projectweek is georganiseerd door het B&A College Amersfoort in samenwerking met Jong Ondernemen en Co-lumbus. ROC Midden Nederland draagt bij aan het succes van de regio Midden Nederland. Daarvoor sturen we op actueel en relevant onderwijs. Door midden in de samenleving te staan, in verbinding met bedrijven en instellingen om ons heen en in verbinding met elkaar. Doelen zijn studentsucces, arbeidsmarktsucces en organisatiesucces. Samen maken we het.

Meer weten? Bekijk bericht hier https://businessenadministration.rocmn.nl/nieuws/dit-idee-past-precies-bij-de-toekomstvisie-van-de-rabobank

Of check projectwebsite: https://designsprint.mid-college.nl/

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie