Uitvergrote versie van kinderspeelgoed in speelse primaire kleuren
Uitvergrote versie van kinderspeelgoed in speelse primaire kleuren Yvette Visser

Utrechtse studente geeft speelse kleur aan afstudeerproject

14 april 2021 om 10:46 Sport Deel je nieuws

Yvette Visser, studente Product Design aan de Kunstacademie van Utrecht heeft voor haar afstudeerproject een ‘volwassen’ versie van een reeks speelgoed gemaakt toepasbaar in de huiselijke leefomgeving. Om het project een speels karakter te geven, zijn de onderdelen met lak van Spies Hecker in de basiskleuren rood, blauw, geel en groen gespoten.

Yvette Visser zegt: “Ik wil met mijn werk mensen aanmoedigen om nooit te stoppen met spelen. Dit project haalt herinneringen op naar onze kindertijd en mijn kleuren keuzes moest daar goed bij aansluiten. Bovendien hoort dit project niet thuis in een glazen kast, maar vraagt erom om mee gespeeld te worden. De lak zelf moest daarom kras- en slijtvast zijn. Ik heb dan ook gekozen voor Spies Hecker Permafleet® Industrie-producten voor een strak en robuust resultaat”.

Het project bestaat uit losse onderdelen, waaronder een gaatjes bord van bijna drie meter hoog, aldus de deur. Een dressoir kast waarbij moeren als voetsteunen dienen, een spoel, schroeven, bouten, een sleutel en een schroevendraaier. “Alle onderdelen zijn ontstaan uit waterdragend MDF-hout. Het was al snel duidelijk dat ik met de industriële producten van Spies Hecker een kleurrijk en goed-dekkend resultaat kon krijgen zodat de objecten strak en sterk tonen waarbij het niet te onderscheiden is van andere materialen. Zo blijft de focus liggen op de functie van de onderdelen”, voegt Visser toe.

Michell Carbo, Product Marketing Manager bij Spies Hecker-leverancier Metalak, een onderneming van Axalta, zegt, “Het project van Yvette is een perfect voorbeeld van hoe belangrijk kleur is in product design. Welke emoties er bij mensen loskomen en waar ze tot aangespoord worden. Door bewust te kiezen voor basiskleuren, heeft Yvette een verbluffend eindresultaat bereikt wat zeer uitnodigend werkt. Het kan niet anders dan dat een volwassene ook een moertje wil vastdraaien. We zijn erg trots dat wij hebben kunnen bijdragen aan dit kleurrijke werk. We wensen Yvette veel succes voor de laatste paar maanden van haar opleiding. Wie weet is er in de toekomst ruimte voor een verdere samenwerking met Spies Hecker”.

Na de eindpresentatie in juni is het werk van Yvette Visser via pop-up tentoonstellingen in verschillende steden in Europa te bewonderen. Kijk voor meer informatie over Yvette op www.atelieryvettevisser.nl, en voor haar tentoonstellingsagenda op LinkedIn en Instagram: atelier_yvette_visser.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie