Tim Tielkemeijer met hoesje
Tim Tielkemeijer met hoesje Espen Dee

Ondernemerschap onder jongeren in trek

14 april 2021 om 10:30 Lokaal Deel je nieuws

AMERSFOORT - Steeds meer jongeren kiezen ervoor om met een eigen bedrijfje een zakcentje te verdienen. Zo concludeert ook de Amersfoortse ondernemer Tim Tielkemeijer (18), ontwerper van telefoonhoesjes, uit berichten uit zijn omgeving. “Ik zag steeds meer mensen om me heen ondernemen en besloot ook te beginnen”. 

Een andere manier van geld verdienen

Ook het KVK zien de trend in hun cijfers terug: het aantal nieuwe ondernemers t/m 19 jaar nam afgelopen jaar met 65% toe. “In het onderwijs is er meer aandacht dan ooit voor ondernemerschap”, verklaart ondernemersadviseur Gerdine Annaars van het KVK de toename. Ook Tim kan deze toename verklaren: “Sommige mensen zoeken naar wat anders dan werken in een supermarkt. Met de online wereld vandaag de dag heeft iedereen genoeg mogelijkheden om op een andere manier wat bij te verdienen.”

Moeilijke tijden

Juist tijdens de coronacrisis is het belangrijk lokale ondernemers te steunen oordeelt Tim: “Het voelt toch veel beter om geld uit te geven naar iemand uit de regio in plaats van een groot online bedrijf, juist in de tijd dat veel ondernemers het goed kunnen gebruiken.”. Tim is nog scholier aan ‘t Hooghe Landt College in Amersfoort, maar is afgelopen maand al begonnen met zijn eigen bedrijfje. Samen met twee enthousiaste vrienden verkoopt “timsbeestatelier” nu telefoonhoesjes met dieren in zijn eigen originele cartoonachtige stijl. Ze verkopen de hoesjes, net als veel andere jonge ondernemers, via hun eigen Instagrampagina, waar je met een berichtje een bestelling kan plaatsen. “Ik heb eindelijk een bijbaantje gevonden wat ik leuk vind om te doen.” aldus Tim. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie