De Stadsbron onderzoekt jouw vraag

12 april 2021 om 13:46 Lokaal Deel je nieuws

Loop jij rond met een vraag over Amersfoort en omstreken?
Een brandende vraag die je altijd al hebt willen stellen, een onderwerp uit
de regio dat nooit in de krant opgepikt wordt, of een gerucht dat je nog eens wilde uitzoeken?

Wij zijn op zoek naar jouw vragen.
De Stadsbron gaat namelijk de onderwerpen onderzoeken waar jij je over verwondert.

De Stadsbron Onderzoekt
In april 2021 gaat de Stadsbron Onderzoekt van start. Een doorlopend nieuwsexperiment met jouw vragen over Amersfoort. Alle inwoners van Amersfoort en omstreken kunnen onderwerpen insturen die zij graag onderzocht willen hebben. Iedere maand peilen we met een stemronde welke vraag het meeste leeft in de regio. Dat onderwerp koppelen we aan één van onze journalisten die er een artikel, video of podcast over maakt.

Waar mogelijk – en als je het leuk vindt – word je betrokken bij het onderzoek. En voordat het gepubliceerd wordt, komen we bij je terug om te kijken of we je vraag beantwoord hebben.

We zijn benieuwd welke vraag over Amersfoort en omstreken je voor ons in petto hebt. Je kunt je vraag insturen op https://onderzoek.destadsbron.nl/.

Waarom?
Als inwoner zie en hoor je alles: jij weet het beste wat speelt in de regio. Lokale journalistiek is belangrijk voor transparantie, maar journalisten komen bijna niet meer toe aan onderzoek doen. Het is belangrijk dat dingen uitgezocht worden, juist de onderwerpen waar je weinig over hoort of leest. De Stadsbron Onderzoekt biedt de gelegenheid om die onderwerpen voor je uit te zoeken.

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie