Anne Claire van der Lugt loopt in 2022 de pelgrimstocht van Amsterdam naar 's-Hertogenbosch
Anne Claire van der Lugt loopt in 2022 de pelgrimstocht van Amsterdam naar 's-Hertogenbosch Roderick Oudemans

Walk for Homs ter nagedachtenis van Frans van der Lugt sj en voor de wederopbouw van Syrië

5 april 2021 om 16:16 Sport Deel je nieuws

Amsterdam, 5 april 2021 - Jongste nicht van pater Frans van der Lugt sj organiseert van 5 april tot en met 10 april 2022 een pelgrimstocht van Amsterdam naar ‘s-Hertogenbosch ter nagedachtenis van haar oom en voor de wederopbouw in Syrië. 

Pater Frans van der Lugt sj (1938-2014)

Pater Frans van der Lugt sj was jezuïet en gaf zijn leven voor de mensen Syrië. Voor de oorlog organiseerde Frans voettochten, zoals hij deze noemde. Dit waren flinke wandelingen waaraan duizenden christelijke en moslim jongeren meeliepen, want bij Frans was iedereen welkom. Er werd onderweg gedanst, gezongen, gepraat en gemediteerd. Frans woonde als één van de weinige nog in de belegerde Syrische stad Homs, waar hij onder andere hulp bood aan de mensen waarvoor het niet mogelijk was om te vluchten. Op 7 april 2014 werd hij vermoord in de tuin van zijn klooster, waar hij ook begraven is. 

“Een flinke wandeling leidt tot bezinning en het verruimt je geest”, aldus Frans van der Lugt.

Door de situatie in Syrië is er veel verwoest. Met Walk for Homs wil Anne Claire van der Lugt de inwoners van Syrië helpen met de wederopbouw van hun land. Dit doet zij niet alleen. Samen met de jezuïeten, de Jesuit Refugee Service (JRS), ZOA en de mensen die nog in Syrië wonen slaat zij de handen in één. Alleen is daar financiële steun bij nodig.

Wandelen en samen herdenken (2022)

Walk for Homs bestaat uit vijf verschillende wandeltochten. De pelgrimstocht, een tocht van zes dagen en 145 kilometer. Hierbij is het ook mogelijk om de eerste en de laatste etappe mee te lopen. Daarnaast bestaat ook de optie om een eigen pelgrimstocht naar ‘s-Hertogenbosch of andere eigen wandelingen te lopen. Voor wie het wandelen niet is weggelegd is het mogelijk om net als de wandelaars een speciale mis bij te wonen in de Obrechtkerk in Amsterdam en/of in de Sint Janskathedraal in ‘s-Hertogenbosch. Op deze manier is het voor iedereen mogelijk om bij te kunnen dragen aan de wederopbouw van Syrië. 

"Pater van der Lugt heeft geweldig werk gedaan in Homs, zowel voor christenen als moslims. De Walk for Homs wil mensen in deze geteisterde stad een hart onder de riem steken." Gerard de Korte, Bisschop van het bisdom 's-Hertogenbosch

Aanmelden 

Voor meer informatie en aanmelden kun je terecht op de website www.walkforhoms.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie