logo leergeld
logo leergeld nvt

Stichting Leergeld Amersfoort viert 15-jarig bestaan

26 maart 2021 om 11:42 Lokaal Deel je nieuws

Amersfoort – 26 maart 2021 - Stichting Leergeld Amersfoort bestaat 15 jaar. Onder het motto ‘Nu meedoen, is straks meetellen’, heeft Leergeld Amersfoort vele duizenden huishoudens die het financieel moeilijk hebben, ondersteund. De hulp van de stichting bestaat uit het betalen van onder meer schoolgeld, ouderbijdrage, laptop of fiets voor kinderen in de leeftijd van vier tot achttien jaar.

De vijftiende verjaardag is voor Leergeld Amersfoort geen reden voor feest. Egbert Boerma, voorzitter: “Dit lustrum is zowel mooi als treurig. Mooi, omdat we al die tijd kinderen hebben kunnen laten meedoen, zodat zij later kunnen meetellen. Maar treurig omdat we zien dat initiatieven als deze nodig zijn om alle kinderen een goede start te geven. Hoe mooi zou het zijn als wij uiteindelijk overbodig zijn?”  

Maar ook in 2020 deden bijna 2.000 Amersfoortse huishoudens een beroep op Leergeld Amersfoort. Boerma: “We weten dat we niet alle huishoudens in Amersfoort bereiken. Corona heeft het voor ons moeilijk gemaakt. Want veel scholen zijn gesloten geweest en onze intermediairs konden niet op huisbezoek. Hierdoor is het zicht op financiële situaties bij mensen thuis vertroebeld.” 

Toekomst

Leergeld Amersfoort heeft drie coördinatoren, elf intermediairs en vijftien vrijwilligers. De stichting ontvangt subsidie en is afhankelijk van donateurs en sponsoren. Hoewel het belangrijke werk dat de stichting verricht, wordt gezien, realiseert Leergeld Amersfoort zich dat overheid en gemeente hun uitgaven tegen het licht zullen moeten houden als gevolg van de corona-pandemie. Ook is onduidelijk in hoeverre corona gevolgen heeft voor de sponsoring van de stichting door bedrijven en particulieren. Tegelijkertijd verwacht Leergeld Amersfoort dat er meer huishoudens een beroep op haar zullen doen. Kortom, Leergeld Amersfoort gaat een spannende toekomst tegemoet.

Wat de toekomst ook brengt, er blijft bij Leergeld Amersfoort behoefte aan vrijwilligers, intermediairs en coördinatoren. Ook huisvesting van de stichting zelf vraagt om aandacht. Aan het eind van dit jaar loopt het huidige huurcontract af. Leergeld Amersfoort is dus naarstig op zoek naar een nieuwe locatie om de coördinatoren te huisvesten en bijeenkomsten te organiseren. Met het doel om kinderen een zo goed mogelijke start te geven.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie