Ook vandaag tijdens de Landelijke Opschoondag gaan de McDonald's restaurants in Amersfoort op pad
Ook vandaag tijdens de Landelijke Opschoondag gaan de McDonald's restaurants in Amersfoort op pad Eigen foto

McDonald’s Amersfoort Noord en De Wieken houden de omgeving schoon

20 maart 2021 om 14:38 Lokaal Deel je nieuws

Vandaag is het de Landelijke Opschoondag. Dit is een jaarlijks initiatief van Stichting Nederland Schoon, waarbij bedrijven, gemeenten en vrijwilligers samen de strijd aangaan tegen zwerfafval. Voor de teams van de McDonald’s restaurants Amersfoort Noord en Amersfoort De Wieken is het elke dag Opschoondag. Elk stukje zwerfafval is hen een doorn in het oog. Daarom ruimen zij elke dag zoveel mogelijk zwerfafval op, niet alleen op het eigen terrein maar ook in de wijdere omgeving.

Beide McDonald's restaurants ruimen dagelijks in een hele ruime cirkel rondom het filiaal al het zwerfafval op en daarmee ook het zwerfafval dat niet van McDonald's afkomstig is. In de teams van de restaurants zitten meerdere medewerkers welke als vaste taak hebben om de buurt rondom de restaurants schoon te houden. Gewapend met een speciaal geprepareerde kar, bakfiets en knijpers gaan zij iedere dag op pad. Als goede buur vindt McDonald’s het belangrijk om duurzaam bij te dragen aan een schone omgeving. McDonald’s Amersfoort Noord, aan de Maanlander, verzorgt op deze manier het zwerfafval vrij houden van het bedrijventerrein Calveen en gaan verder de buurt in tot aan de Zevenhuizerstraat. McDonald’s Amersfoort De Wieken, aan de Wiekenweg, doet dit op zijn beurt door het bedrijventerrein De Wieken Vinkenhoef en de buurt tot aan de Kopermolen netjes bij te houden.

“De teams zijn zo ingedeeld dat elke dag van de week is gedekt, dus ook in het weekend. Naast het opruimen van het zwerfafval doen we ook veel aan preventie. Zo staan op beide terreinen van de restaurants een flink aantal afvalbakken zodat de gast alle gelegenheid heeft om het afval weg te gooien. Deze afvalbakken worden met regelmaat geleegd, zodat er ook geen vuil naast komt te liggen wat vervolgens de wijken in kan waaien. Ook attenderen we onze gasten in de McDrive met posters op het netjes weggooien van het afval zodat het niet in de omliggende straten en gemeentes terecht komt” aldus Melvin Engelbert, de Supervisor van de McDonald’s restaurants in Amersfoort.

“De hotspots zijn door ons in kaart gebracht en worden meegenomen in onze opruimroute. Daarnaast is het voor de omwonende en bedrijven mogelijk om ons te contacten als er onverhoopt nog iets is blijven liggen. We bezoeken die plek dan en zorgen dat het alsnog zwerfafval vrij wordt gemaakt" vervolgd Engelbert.

Even de schaduw opzoeken
Veilig op de weg
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie