Ruitervitaalcoach Dagmar Stam en sporter Dominique Bos
Ruitervitaalcoach Dagmar Stam en sporter Dominique Bos Caroline Kwekkeboom

D-sportstables de nieuwe innovatieve stal voor paard én ruiter!

16 maart 2021 om 15:23 Sport Deel je nieuws

Gelegen in het groen, in de Gelderse bossen in Nijkerk, bevindt zich de nieuwe stal van D-Sportstables. Deze innovatieve en duurzame (sport) stal wordt gerund door Caroline Kwekkeboom en haar team.

De stal wordt momenteel geheel verbouwd en gerenoveerd en zal naar verwachting in het voorjaar van 2021 voor het belangrijkste deel klaar zijn.

Bij D-sportstables wordt de focus gelegd op ruiter én paard en daarvoor worden zoveel mogelijk nieuwe en innovatie ideeën toegepast om dit op een duurzame en vernieuwende manier te kunnen doen. Paardrijden is een teamsport, dus daar zijn er twee voor nodig. 

Daarom richt D-sportstables zich naast pensionstalling in de vorm van Hit-Actief en Sporthorse paradise ook op Ruitervitaliteit. 

Ruitervitaliteit bestaat uit de begeleiding van ruiters en amazones op gebied van training, voeding en arbeidsrustverhouding. Bij D-Sportstables verzorgt Dagmar Stam de ruitervitaliteitstrainingen. Zij is opgeleid door One Switch.

Het doel van de ruitervitaliteit trainingen is om jou als ruiter fitter en sterker te maken voor de paardensport. Maar dan wel door middel van persoonlijke begeleiding! Zo heeft de ene ruiter meer balans nodig en moet de andere ruiter juist sterker worden. 

Om dit in kaart te brengen, starten ze met het afnemen van een ruitervitaliteit test. Met deze test worden vaardigheden gemeten die nodig zijn voor een goede zit en communicatie met het paard. Zoals corestabiliteit, symmetrie in de verschillende spiergroepen, juiste houding en balans.

Daarna kunnen de ruitervitaliteits trainingen van start, zowel individueel als in groepsverband. 

Nieuwsgierig geworden? Neem dan een kijkje op www.d-sportstables.nl 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie