Heel de Horizon Bakt: de spatels liggen op de winnaars te wachten.
Heel de Horizon Bakt: de spatels liggen op de winnaars te wachten. PR De Horizon

Bakwedstrijd op basisschool De Horizon

8 februari 2021 om 12:40 Lokaal Deel je nieuws

In de laatste week van de schoolsluiting organiseerde basisschool De Horizon in Hoogland een bakwedstrijd: Heel de Horizon Bakt. Wie van de leerlingen bakte de mooiste, leukste en lekkerste pannenkoekentaart van De Horizon?

De wedstrijd werd in een filmpje aangekondigd door niemand minder dan Anouk Glaudemans, winnares van Heel Holland Bakt 2020. De bakwedstrijd was een idee van juf Dé van den Enden, die met haar kookfilmpjes voor kinderen ‘Kook mee met juf Dé’ al sinds de eerste lockdown de leerlingen inspireert met eenvoudige recepten. Een pannenkoekentaart past uitstekend in dat concept. Dé: ‘Het is een eenvoudige basis die eigenlijk iedereen kan maken, maar waar je allerlei verschillende kanten mee op kunt.’

Dat bleek wel uit de inzendingen: er waren er meer dan vijftig, de een nog mooier en origineler dan de ander. De jury, bestaande uit juf Dé en meester Christiaan hadden er een hele kluif aan om de winnaars te bepalen. Niet letterlijk, want door de coronamaatregelen werden alleen foto’s van de baksels beoordeeld. Tot grote spijt van meester Christiaan, die sommige taarten best even had willen uitproberen.

De derde prijs in de wedstrijd Heel de Horizon Bakt was voor Frank, Norah en Evi Bijzet. Hun pannenkoekentaart met regenbooglaagjes zag er mooi en smakelijk uit. De tweede prijs ging naar Rosalyn en Laurens Ros met Rupsje Pannenkoek: zij maakten een kunstige pannenkoekenrups die zich om de taart heen krult. Voor de winnaars, Annemijn en Floris Klok, was er de Gouden Spatel: hun pannenkoekentaart was gedecoreerd met het logo van De Horizon en heel netjes versierd.

Of deze wedstrijd een vervolg krijgt? Daar bezint De Horizon zich nu op. Juf Dé: ‘Het was wel heel erg leuk om te doen, en we waren verrast over het aantal en de kwaliteit van de inzendingen.’ Meester Christiaan: ‘Maar een volgende keer willen we de baksels natuurlijk wél echt proeven.’

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie