De AED naast de voordeur
De AED naast de voordeur Jeroen Monshouwer

Schothorst hartveiliger met 1 nieuwe AED!

19 januari 2021 om 11:14 Lokaal Deel je nieuws

Per jaar krijgen zo’n 17.000 mensen een hartstilstand. Snel beginnen met reanimeren en het gebruik van een automatische externe de?brillator (AED) geeft de grootste kans op overleving. Een AED in de buurt is daarom van levensbelang weet Jeroen Monshouwer.

Jeroen wordt al jarenlang vrijwillig getraind als bedrijfshulpverlener (BHV-er). Een onderdeel van deze training is reanimeren en het gebruik van een AED. Voorheen was er in zijn buurt een openbare AED beschikbaar bij de Lidl maar dat is helaas niet meer het geval. Daarom heeft hij besloten er zelf één aan te schaffen en deze voor openbaar gebruik beschikbaar te stellen. Een fantastisch initiatief dat door Stichting Reanimatie Netwerk Amersfoort ondersteund is door een buitenkast ter beschikking te stellen.

Onlangs is de AED gemonteerd op de buitenmuur van het Mariken van Nimwegenpad 1 te Amersfoort! Een fantastisch moment aldus Jeroen Monshouwer.

We hopen samen dat andere wijken, waar geen AED’s in de directe omgeving zijn, zijn voorbeeld volgen of een eigen actie starten op hartvoordebuurt.nl, zodat de buurt gezamenlijk een AED kan aanschaffen. Alleen samen kunnen we Amersfoort Hart Veilig maken!

Locatie van de AED
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie