Wil jij ook een warmtescan van je huis?

11 januari 2021 om 18:42 Lokaal/Activiteiten Deel je nieuws

Een jaar geleden gingen vrijwilligers van Duurzaam Amersfoort-Zuid met een infrarood warmtecamera de wijk in bij buurtgenoten die graag een warmtescan van hun huis wilden. Begin 2021 gaat Duurzaam Amersfoort-Zuid de actie herhalen – uiteraard coronaproof.

Een warmtescan (of: infraroodfoto) laat zien hoe goed je huis geïsoleerd is – en ook waar nog (te veel) warmte naar buiten lekt. Dat is handige informatie om te bepalen op welke plekken de isolatie beter zou kunnen.

Vorig jaar hebben de vrijwilligers met de infraroodcamera ongeveer 70 woningen gescand. Uit een evaluatie met de woningeigenaren is gebleken dat veel mensen inmiddels daadwerkelijk stappen hebben gezet om hun huis energiezuiniger te maken.

Daarom gaat de warmtescan-actie van Duurzaam Amersfoort-Zuid begin 2021 op herhaling. Vanwege corona gaat het wel iets anders dan vorige keer: om het risico van besmetting te minimaliseren worden de woningen alleen vanaf de buitenkant gescand en niet vanaf de binnenkant.

Wil jij ook zo’n warmtescan van je huis laten maken? Vul dan het aanmeldformulier in: https://research.respondage.eu/index.php/817747?newtest=Y&lang=nl-informal

Meer informatie over de actie vind je op www.duurzaamamersfoortzuid.nl.

Deze actie van Duurzaam Amersfoort-Zuid wordt ondersteund door gemeente Amersfoort en Buurkracht. De actie wordt verder mogelijk gemaakt door de inzet van vrijwilligers uit onze wijken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie