Een deel van de 600 kerstpakketten die bezorgd gaan worden door de vrijwilligers van de Plusbus033.
Een deel van de 600 kerstpakketten die bezorgd gaan worden door de vrijwilligers van de Plusbus033. Marion van Korlaar

De Plusbus033 deelt uit

17 december 2020 om 12:36 Lokaal Deel je nieuws

Zoals je onze club al van onze Kerstdiners kent zitten wij nu noodgedwongen ook allemaal thuis, geen uitstapjes dit jaar, ja even een paar keer beperkt met 3 personen.
Wij hebben als vrijwilligers, onder leiding van onze coördinator Klaas van Twillert, de ouderen een kaartje gestuurd en meerdere malen een telefoontje gepleegd naar onze ouderen, om te kijken hoe het met ze gaat en of ze nog eventueel iets nodig hebben zoals een boodschap. Veel ouderen waren blij, en wij natuurlijk ook.

In deze corona tijd zit het er natuurlijk ook niet in om voor onze ouderen een kerstdiner te organiseren, heel jammer maar onze coördinator Klaas van Twillert, nam contact op met het ouderenfonds omdat deze organisatie kerstboxen uitdeelt voor de ouderen, hij vroeg hun om wat kerstboxen er werden er 100 toegezegd, Tja Hoe verdeel je dat nu onder 600 ouderen die met onze Plusbus033 meegaan. Dus trok Klaas va Twillert de stoute schoenen aan en vertelde van ja dat wordt dan loten, wie er een krijgt of kunnen wij er misschien 600 krijgen.
En zo geschiede 600 kerstboxen werden er in ons kantoor aan het Pluspunt aan de Hof der Gedachten bezorgd. Nu moesten we die nog gaan uitdelen gelukkig hebben wij ongeveer 50 vrijwilligers (kantoor,  chauffers en begeleiders) waar er verschillende zich opgaven om te bezorgen, Lucie van Schaick en Ronald  van de Broek hebben dit georganiseerd om alles in wijken te delen, graag wilde we omroep EVA hierbij hebben en de afspraak lag daar, woensdagmiddag 16 december om 14:00 uur zou omroep EVA met onze Plusbus033 mee rijden  met als chauffeur Tycho Kloppenburg en begeleider Mo Lotfi, maar helaas Minister Rutte gooide roet in het eten, de afspraak werd geannuleerd,  tot grote teleurstelling van ondergetekende en zeker ook voor Joop de Keijzer en Peter Heutz.

Gelukkig hebben wij onze ouderen blij kunnen maken met een mooie kerstbox,  een praatje gemaakt met hun op afstand, hoe het met hun gaat  en vele ouderen kijken er halsrijkend naar uit naar de tijd dat we er weer op uit kunnen trekken, dit wordt erg gemist.
Wij van de Plusbus033 wensen al onze ouderen in deze moeilijke tijd toch een fijne feestdagen en vooral een gezond 2021 en hopelijk gauw tot ziens op een van onze uitstapjes.
Coördinator Plusbus033
Klaas van Twillert.
Vrijwilliger Plusbus033
Marion van Korlaar.
Hof der Gedachten 26
3823WB Amersfoort
033-4763830
Plusbus033@indebuurt033.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie