De Rondine en Cadenza
De Rondine en Cadenza The Timewriters

Laatste appartementen aan de Bosuil, Hogekwartier Amersfoort, opgeleverd

9 december 2020 om 16:39 Lokaal Deel je nieuws

Woensdag 9 december jl. levert Lithos bouw & ontwikkeling het laatste appartement op aan de Bosuil op de kop van Hogekwartier, onderdeel van de wijkvernieuwing van Hogekwartier.

Na iets meer dan anderhalf jaar bouwen zijn alle 184 appartementen van de gebouwen Cadenza en de Rondine en een parkeerkelder aan de nieuwe bewoners opgeleverd.

Hogekwartier groeit uit tot een levendige en eigenzinnige wijk. Autoverkeer wordt zoveel mogelijk aan het zicht onttrokken. Door anders te kijken naar mobiliteit kunnen bewoners van de wijk gebruik maken van een mobiliteitsmix.

In samenwerking met de gemeente Amersfoort en de Alliantie zijn verouderde portiekflats gesloopt waarvoor in de plaats 70 koop- en 114 huurappartementen in de middeldure huur met alle comfort van deze tijd zijn gekomen. Rond de gebouwen Cadenza en De Rondine is op het parkeerdek een tuin aangelegd die afloopt naar het Valleikanaal. De groene uitstraling in combinatie met de twee stoere complexen geeft dit deel van Hogekwartier een nieuwe impuls.

De nieuwe bewoners, mevrouw en meneer Leenards, gaven aan “heel blij te zijn met hun bijzonder mooie en super afgeleverde woning”. De Alliantie en Lithos zijn verheugd over het toevoegen van deze appartementen aan de Amersfoortse woningvoorraad en wensen alle nieuwe bewoners heel veel woonplezier.

Amersfoort Vernieuwt

Hogekwartier maakt onderdeel uit van het programma Amersfoort Vernieuwt. Met Amersfoort Vernieuwt werken de gemeente Amersfoort, woningcorporaties de Alliantie en Portaal aan betere buurten met goede woningen.

Over de Alliantie

De Alliantie wil mensen een thuis bieden, een plek die bijdraagt aan een goede kwaliteit van wonen en leven. Nu én in de toekomst. Daarom werken we aan een gevarieerd aanbod van betaalbare, goede huizen in fijne buurten. Op een duurzame manier, zonder de aarde en haar natuurlijke bronnen uit te putten.

Over Lithos

Lithos bouw & ontwikkeling realiseert plekken die er voor jou toe doen. Onze projecten zijn er op gericht om een omgeving te scheppen waar je optimaal kunt leven en verblijven. Dit heeft Lithos de afgelopen jaren op veel plaatsen in Nederland gedaan. Wil je meer weten over Lithos en de projecten die we doen, kijk dan op de website www.lithos.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie