NEOS
NEOS Elizaveta Dushechkina

NEOS: nieuwe organisatie cultuuronderwijs

3 december 2020 om 16:02 Lokaal Deel je nieuws

Goed nieuws! Amersfoort is een nieuwe organisatie op het gebied van cultuuronderwijs rijker: NEOS. Begin 2021 vindt de feestelijke lancering van deze nieuwe organisatie én website plaats. Met de lancering van NEOS krijgt cultuuronderwijs in Amersfoort en omgeving een prominentere en onafhankelijke positie.

NEOS is een nieuwe organisatie voor advies, programma’s, training en een groot netwerk op gebied van cultuuronderwijs in Amersfoort en omstreken. Geleid door een ambitieus team van experts, dat scholen en maatschappelijke organisaties helpt bij het verzorgen van cultuuronderwijs. Op die manier brengt zij jeugd van 0-23 jaar op een inspirerende manier in contact met kunst en cultuur. Samenwerking met culturele partners in en om de stad is hierbij een belangrijk uitgangspunt.

Veranderende rol  en positie
Met de totstandkoming van NEOS neemt Stichting Scholen in de Kunst afscheid van de afdeling onderwijs. De afgelopen jaren werkte deze afdeling steeds vaker in de rol van adviseur en expert op het gebied van cultuuronderwijs, en behartigde de belangen van vele cultuur-aanbieders in de stad. Een onafhankelijke, neutrale positie is in deze rol noodzakelijk.

En nu is het zover! NEOS valt weliswaar formeel onder de stichting Scholen in de Kunst, maar opereert onafhankelijk en werkt transparant vanuit een eigen visie en missie.

Beleidsraad Cultuuronderwijs
In de nieuwe organisatie is een belangrijke rol weggelegd voor de Beleidsraad Cultuuronderwijs. De Beleidsraad heeft een inhoudelijk beleidsbepalende rol op het gebied van cultuuronderwijs in Amersfoort en Leusden. Zij bestaat uit vertegenwoordigers van culturele partijen en schoolbesturen uit de regio. Op die manier draagt NEOS samen met het werkveld verantwoordelijkheid voor kwalitatief cultuuronderwijs in Amersfoort en Leusden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie