paladijnenweg containers geseald
paladijnenweg containers geseald jan met de pet

Rova Containers Schothorst al ruim half jaar dicht geseald

22 september 2020 om 19:49 lokaal Deel je nieuws

Bij een flat in Schothorst staan er al ruim 6 maanden een aantal plastic containers dicht geseald. Toen de containers werden omgezet van gewoon afval naar plastic/metaal/blik, hingen er nieuwe dure sloten omheen. Elke bewoner kreeg een sleuteltje. Nadat twee maal de dure sloten waren gestolen, bleven de stenen cocons openstaan. 

Toen zij een half jaar geleden geseald werden was het argument dat er vervuiling in was opgetreden en er zou worden gereinigd. Daarna zou het nog een proefperiode in gaan van een paar maanden. Als er dan opnieuw vervuiling zou optreden, zouden ze worden weggehaald.

Inmiddels zijn we een Corona Half Jaartje verder (eerlijk is eerlijk) maar... na veel reacties van omwonenden is er nog niets mee gebeurd. Bewoners Paladijnenweg pleiten al jaren voor het weghalen van de struiken om de containers heen.

Ondertussen blijft de troep zich opstapelen en lopen er mannetjes met zaklantaarns rond laat op de avond. Die dan een tikje verschrikt kijken zo vol in je koplampen.

We hopen dat de containers weggaan en de struiken worden verwijderd. En dat er een ondergrondse container bij komt. Bij flats als deze beter twee van zulke containers dan plastic containers. Beter dan toch achteraf scheiden dan vooraf. 

 

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie