De Dansers oefenen op een afgelegen locatie
De Dansers oefenen op een afgelegen locatie Wilma Verbeek

Amersfoorts Theater Terras: ‘Hoe strak je coronabeleid ook is; je verbant het virus er niet mee.’

30 augustus 2020 om 22:10 Evenementen Deel je nieuws

Grote uitdagingen zoals het weer zijn Amersfoorts Theater Terras (ATT) niet vreemd.  Dit jaar kwam daar een extra uitdaging bij: corona. Afgelopen zaterdag 29 augustus moest de dans- en muziekvoorstelling ‘Shake Shake Shake’ van De Dansers op het laatste moment worden gecanceld. 

Toen begin juni het bericht kwam dat er weer voorstellingen gegeven mochten worden, is ATT meteen aan de slag gegaan; twee acts, vier voorstellingen in het Openluchttheater033. 

Zaterdag zouden De Dansers twee keer optreden, een Utrechts gezelschap van nationale en internationale faam.  Alles stond klaar om het Amersfoorts publiek te gaan verrassen. Het wachten was op een al uitgevoerde coronatest-uitslag bij één van de dansers. Deze was vrijdag afgenomen, omdat er gezondheidsklachten waren. Zaterdag om 12:00 uur zou de uitslag er zijn. De organisatie maar ook De Dansers zelf hebben hiervoor allerlei maatregelen getroffen. Zo is de danser met klachten uit de voorstelling gehaald en dus ook niet op het terrein geweest om zo ook onze vrijwilligers te beschermen. Er werd een alternatieve oefenlocatie gevonden op een veilige plek buiten het Openluchttheater. Toen het terrein openging voor publiek zijn de dansers op veilige afstand ‘in quarantaine’ gezet. Het publiek genoot, op 1,5 meter-afstand-zittend, van singer-songwriter Elliott Smit en de opgehouden regen maakte plaats voor een waterig zonnetje. 
De hotline tussen producent en locatiecoördinator Jean Paul van Rijswijk resulteerde in het besluit om de voorstelling van 16:00 niet door te laten gaan. “Een vervelende mededeling; we cancelen de voorstelling, onze excuses. De Dansers laten u weten dat zij dit ontzettend verdrietig vinden, want ze hadden graag voor u gespeeld,” aldus Logman. “Met zo’n fijn publiek is dit misschien wel de meest moeilijke beslissing,” zegt programmeur Wilma Verbeek. “Wij doen dit voor de liefhebbers van straattheater, die komen van heinde en verre en moeten we nu teleurstellen.”

Om 18:00 uur valt ook het doek voor de avondvoorstelling. De testuitslag is nog niet binnen en het avondpubliek moet wel op tijd worden ingelicht. Een beetje terneergeslagen is iedereen zeker, maar er wordt afgesproken dat De Dansers volgend jaar in de herkansing gaan. 

Om 22:00 uur het bericht: geen corona. Spijt van de beslissing heeft de organisatie echter niet. "We hebben correct gehandeld" zegt Logman.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie