Corona-proof op pad door Amersfoort
Corona-proof op pad door Amersfoort Amersfoortse Gidsen

Beleef de zomer in eigen stad

8 juli 2020 om 16:18 Recreatie Deel je nieuws

De zomer staat voor de deur. Veel stadsgenoten kiezen ervoor om dit jaar vakantie dicht bij huis te vieren of korter weg te gaan. Reden voor de Amersfoortse Gidsen om extra veel nieuwe activiteiten te organiseren voor al deze thuisblijvers!

We zijn onze eigen omgeving weer meer gaan waarderen. Dat horen de gidsen bij vrijwel iedere tour. De afgelopen maanden is er door Amersfoorters heel wat afgewandeld door hun eigen buurt en zo ontdekten ze hoe mooi hun eigen stad eigenlijk is. Daarom staan er bij de gidsen in juli en augustus allerlei nieuwe tours op het programma, die ze deels samen met andere organisaties in de stad bedachten.

“Vanaf 16 juli stellen we in samenwerking met Beiaardcentrum Nederland 6 donderdagavonden de tuin van de Kuiperij open als luisterlocatie voor de beiaardconcerten,” vertelt stadsgids Inge Vos. “Zodat je onder het genot van een kopje koffie en met het programmaboekje in de hand in alle rust naar de muziek kunt luisteren en na afloop met de beiaardier kennis kunt maken.”
Ook hebben ze een actief programma bedacht, samen met kanoverhuurder Kantje Boord en Lunch & Borrel. “Je vaart met een kano over de Heiligenbergerbeek, haalt een lunchpakketje op in de stad en picknickt aan boord. Weer terug in Randenbroek krijg je van ons een rondleiding door het park, of wandelen we samen naar de stad.”

Een gewone wandeling met gids is er natuurlijk ook. “Samen met het Berghotel bieden we elke zondag een rondleiding aan over het topje van de Berg en het Belgenmonument, zowel voor hotelgasten als voor Amersfoorters. We gaan daarnaast wandelen door Birkhoven; in de binnenstad zijn er straatnamenwandelingen en elk weekend een spannende Nachtwandeling.”

Wie liever op eigen houtje op ontdekking gaat, kan een Fietspuzzeltocht bestellen. “Je ontvangt dan per post een pakket met de route, vragen, linkjes en filmpjes, een antwoordenvelop én de puzzelprijs. De eerste route gaat door Amersfoort Zuid, en we zijn op dit moment een middeleeuwse wandelpuzzeltocht door het centrum aan het maken. Superleuk voor gezinnen in de schoolvakanties!”

Alle nieuwe tours en data zijn terug te vinden op www.amersfoortsegidsen.nl/inschrijving

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie