Toptalenten Thomas Beijer en Laetitia Gerards
Toptalenten Thomas Beijer en Laetitia Gerards Lysias Advies

Speciaal digitaal lustrumconcert voor relaties Lysias Advies

1 juli 2020 om 13:23 Nieuws Deel je nieuws

Pianist Thomas Beijer en sopraan Laetitia Gerards spelen nieuw, eigen werk Speciaal digitaal lustrumconcert voor relaties Lysias Advies

AMERSFOORT – Lysias Advies viert zijn 20-jarige lustrum met een muzikaal cadeau aan zijn zakenrelaties. Deze ontvangen via de nieuwsbrief de uitnodiging voor het (digitale) privéconcert van toptalenten Thomas Beijer en Laetitia Gerards, goede bekenden van Stichting Akoesticum. 

Magdeleen Sturm, directeur bij Lysias Advies: “Het liefste zouden we ons twintigjarig bestaan met onze relaties live vieren, maar door de coronamaatregelen waren we genoodzaakt om ons lustrumprogramma enigszins aan te passen.” Sturm vervolgt: “Onze rode draad is bijdragen aan projecten die ertoe doen in onze maatschappij. Dat zijn ook projecten in de culturele sector. We realiseren ons dat de culturele sector het moeilijk heeft. En lang niet alle culturele instellingen hebben steun mogen ontvangen. We snappen dat, maar tegelijkertijd is het natuurlijk pijnlijk. Juist omdat het vaak gaat om nieuwe initiatieven en jonge makers. Daarom willen we muzikaal toptalent een podium schenken en hebben we pianist Thomas Beijer en sopraan/operazangeres Laetitia Gerards gevraagd om een concert te creëren bij Akoesticum in Ede, speciaal voor onze relaties.”

Inspiratie in lockdown
Pianist Thomas Beijer schreef tijdens de lockdown een vijftal muziekstukken. Beijer: “In eerste instantie wilde ik een cabaretesk stuk schrijven tussen een pianist en een sopraan. Iets om te lachen, waarin velen zich zouden herkennen.” Toen in maart de intelligente lockdown werd aangekondigd, veranderde zijn idee. “Mijn partner Laetitia en ik spraken de afgelopen maanden veel met een goede, vrijgezelle vriend van ons, via Skype.” Via de digitale snelweg ‘ontbreekt er dan toch iets wezenlijks’, ervaarden zij. De pianist pakte dit als thema voor zijn nieuwe muziekstukken. “Het woord corona ontbreekt, daarmee is het een tijdloos onderwerp geworden. Ik hoop dat we de luisteraar ermee inspireren.”
Geassocieerd adviseur Lisan Beune van Lysias Advies is enthousiast over dit initiatief. “Het is een origineel cadeau dat in deze bijzondere periode tot stand is gekomen. De relaties en vrienden van Lysias kunnen straks genieten van de wonderschone stem van Laetitia Gerards, die op de piano wordt begeleid door Thomas Beijer.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie