logo stadsdominee
logo stadsdominee Willen van Roozendaal

Eigen logo voor Stadsdominee Amersfoort

28 mei 2020 om 10:38 Maatschappelijk Deel je nieuws

Een stadsdominee is wel ‘van de kerk’ maar niet van één bepaalde kerk. Het verschil tussen een stadsdominee en een ‘gewone’ dominee is dat de stadsdominee geen eigen gemeente heeft. Dat betekent dat ze meer dan haar collega’s de handen vrij heeft om daar te zijn waar ze iets kan toevoegen en er te zijn  voor mensen die vragen hebben.

Sinds 2018 heeft Amersfoort ook een stadsdominee, dat is dominee Diederiek van Loo. Veel van haar activiteiten vinden in het centrum van de stad plaats, bijvoorbeeld in de Amersfoortse Zwaan (Langestraat 61) of in de Joriskerk (op de Hof) maar bijvoorbeeld ook in de oude Kuiperij Meester (Hellestraat 7) of op andere plekken buiten de kerk zoals op scholen of bij de gemeente Amersfoort. 

Sinds dit voorjaar heeft de stadsdominee een eigen logo zodat haar werk ook duidelijk herkenbaar wordt. Het logo voor de stadsdominee bestaat uit de Onze Lieve Vrouwetoren, als het beeldmerk voor Amersfoort - in de geschiedenis en nu. Bij deze toren hoort geen kerk maar een bruisend stadsplein. Juist daarom is het geschikt als logo voor de stadsdominee. De plaats van de stadsdominee is tussen heden en verleden, tussen kerk en stad. Want de stadsdominee is er voor iedereen in Amersfoort!

Wil je wat vragen of zoek je meer informatie over de Amersfoortse stadsdominee, kijk dan op www.stadsdominee.nl of volg de stadsdominee op facebook. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie