Blije gezichten in het Meander
Blije gezichten in het Meander Meander Medisch Centrum

18.000 tulpen bezorgd bij Meander Medisch Centrum: 'Als hart onder de riem'

2 april 2020 om 18:59 Corona Deel je nieuws

AMERSFOORT Het Meander Medisch Centrum is donderdag getrakteerd op een ware bloemenzee. Alle 1.500 medewerkers van het ziekenhuis kregen namelijk een bos tulpen. Van de artsen en verpleegkundigen tot en met de schoonmakers en beveiligers.

door Faye Heijnis

,,We wilden niet alléén de intensive care-medewerkers op bloemen trakteren", vertelt Joost Slagter, de initiatiefnemer van deze mooie actie.

MOOI GEBAAR IN PLAATS VAN EEN BIERTJE Op dit moment (d.d. 2 april 2020) verblijven er 42 patiënten met corona in het Meander MC, van wie twintig op de intensive care. Dat laat natuurlijk niemand ongeroerd. ,,Ik zit bij een golfclub, waar we iedere woensdag met zo'n dertig man een biertje dronken", vertelt Joost over het ontstaan van het idee voor de bloemenactie. ,,Nu kan dat natuurlijk niet. Dus we bedachten om iets moois te doen met het geld dat we normaal gesproken aan die biertjes uitgeven, in deze coronacrisis."

GEEN BEZOEK, WEL BLOEMEN IN DE KOPERHORST En zo zamelde Joost, met behulp van nog veel meer bewoners in Amersfoort, geld in om in totaal 20.300 tulpen op te kopen. 18.000 voor het Meander en zo’n 2.300 voor verzorgingshuis De Koperhorst. Daar werden vorige week vrijdag de 250 boeketten al afgeleverd. Bedoeld voor de bewoners, die door de coronamaatregelen helemaal geen bezoek mogen ontvangen. Een bloemetje is een schrale troost in deze tijd, zou je zeggen. Maar: ,,De tulpenboer wordt zelfs gebeld door de bewoners van De Koperhorst, om hem te bedanken.”

BLIJE GEZICHTEN IN MEANDER MC In verband met besmettingsgevaar, moesten de bloemen op strikte wijze afgeleverd worden bij het ziekenhuis. De tulpen zelf overhandigen was absoluut geen optie. Maar de warmte is desondanks te voelen. Dit blijkt wel uit de foto’s van medewerkers die met een bos tulpen in hun handen staan. ,,Deze mensen blijven doorgaan, sommigen zelfs met gevaar voor hun eigen gezondheid”, zegt Joost. ,,Een bloemetje is wel het minste wat we kunnen geven. Ik hoop dat het voor hen als een hart onder de riem voelt. Al is het maar een bloemetje: we zouden, zeker in deze tijd, wel meer van dit soort gebaren mogen maken.” Je ziet: het wordt gewaardeerd.

Tulpen voor het Meander Medisch Centrum
Tulpen voor De Koperhorst
Tulpenbezorger Justin Heijnis en Joost Slagter
Een hart onder de riem van Amersfoorters
Bloemenzee in het MMC
Bloemenzee in het MMC
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie